Amy Jo Johnson

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,   

Narodený: 6.10.1970

Miesto Narodenia: Cape Cod, Massachusetts, USA

Herecká Filmografie:

  1. Power Rangers (2017)  
  2. Tiger Eyes (2012)  
  3. Summer Song (2011)
  4. Flashpoint: Smrtiaci výstrel (2008)
  5. Rytier pravdy (2006)
  6. Osudná dôvera (2006)
  7. Ničivá magma (2006)  
  8. Islander (2006)
  9. Wildfire (2005)
  10. I Love the '90s (2004)
  11. Arbie (2004)
  12. Horúca pôda (2003)  
  13. Infested (2002)
  14. Interstate (2002)  
  15. Liars Club (2001)
  16. Pursuit of Happiness (2001)
  17. Strážkyne zákona (2001)
  18. Cold Hearts (1999)
  19. Sweetwater (1999)
  20. Felicity (1998)
 

...více

Životopis

Gymnastika sehrála v kariéře Amy Jo Johnson velkou roli. Už v sedmi letech se jí splnil sen tím, že mohla navštěvovat Cape Code Gymnastics Club ve městě Cape Code kde žila s rodiči, prodavačem aut Greighem Johnsonem a manažerkou obchodu s oblečením Christine Johnson. Amy byla v tomto sportu úspěšná a o pár let později už soutěžila nejen v USA, ale i v Evropě a to ve všech čtyřech disciplínách gymnastiky. Když jí bylo 19 s rodiči se odstěhovala do New Yorku, kde ji zaujalo herectví a proto začala studovat na Lee Strasberg Theater Institute a poté na American Musical and Acting Academy.

Po nabytí studií se rozhodla zkusit své štěstí v Hollywoodu, ale bohužel se zde neprosadila a nakonec se vrátila domů. Tam ji po krátké době oslovil manažer seriálu pro děti MIGHTY MORPHIN POWER RANGERS, když viděl její gymnastické dovednosti (které jí poté pomohly v bojových scénách). Amy roli Kimberly Hart přijala a vydržela u tohoto seriálu po tři sezóny a jeden celovečerní film.

Jako host si zahrála v seriálu SAVED BY THE BELL: THE NEW CLASS v epizodě "Backstage Pass", jako Linda. Dále v adaptaci románu Loise Duncana KILLING MR. GRIFFIN. A roli gymnastky trpící bulimií ve filmu PERFECT BODY. K roli Kimberley Ann Hart, která jí přinesla celosvětovou popularitu se vrátila v druhém filmu Power Rangers a to s názvem TURBO: A POWER RANGERS MOVIE z roku 1997. Poté si zahrála v televizním filmu SUZIE Q a v kultovním indie filmu COLD HEARTS.

Pak přišla druhá důležitá role její kariéry a to role Julie Emrick v britském seriálu FELICITY. V tomto seriálu měla její postava původně dělat tanec, ale přemluvila producenty ke zpěvu a hru na kytaru. Amy nahrála píseň "Puddle of Grace", která se dostala i na soundtrack tohoto seriálu. Svůj hudební talent ukázala i v životopisném filmu o zpěvačce skupiny Sweetwater Nancy Nevins s názvem SWEETWATER: A TRUE ROCK STORY.

Amy Jo Johnson si zahrála ve spoustě indie filmů například v INTERSTATE 60, PURSUIT OF HAPPINESS nebo GROUND CONTROL. Získala i roli v poslední sérii krimiseriálu THE DIVISION, ale ani v hudbě nezahálela a vydala své debutové album The Trans-american Treatment a v roce 2005 se svou kapelou druhé album s názvem Imperfect. V roce 2006 si zahrála ve sci-fi MAGMA: VOLCANIC DISASTER poté v seriálu WILDFIRE a v počátcích seriálu WHAT ABOUT BRIAN, ke kterému se později vrátila jako přítelkyně Briana. Hrála v nezávislých snímcích VERITAS, PRINCE OF TRUTH a THE ISLANDER. V současné době hraje členku Torontské policejní zásahové jednotky Jules Callahan v seriálu FLASHPOINT, který se stal hitem stanice CBS a jehož pilotní díl se stal nejsledovanějším pořadem v Severní Americe.

1. prosince 2008 porodila svému snoubenci Olivieru Ginerovi dceru Francescu Christine. Mimo hudby a herectví se věnuje I malování a focení.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.