Pruitt Taylor Vince

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,   

Narodený: 5.7.1960

Miesto Narodenia: Baton Rouge, Louisiana, USA

Herecká Filmografie:

  1. The Devil's Candy (2015)
  2. 13 Sins (2014)  
  3. Nádherné bytosti (2013)  
  4. Brake (2012)  
  5. 59 Seconds (2012)
  6. Bending the Rules (2012)    
  7. Grief Tourist, The (2012)
  8. Cape, The (2011)  
  9. On the Inside (2011)
  10. Smrtonosná jazda (2011)  
  11. Flypaper (2011)  
  12. Stanley DeBrock (2011)
  13. Creature (2011)  
  14. Butter (2011)
  15. Mysterious Island (2010)
  16. Justified (2010)
  17. Walking Dead (2010)      
  18. Memphis Beat (2010)
  19. Hawaii 5.0 (2010)  
  20. Smell of Success, The (2009)
 

...více

Životopis

Pruitt Taylor Vince je americký herec charakterových rolí, jak televizních tak i filmových.

Vince se narodil v Baton Rouge ve státě Louisiana. Navštěvoval Louisiana State University a s herectvím začal kvůli omylu. Počítačová chyba v jeho středoškolské registraci jej omylem zapsala na hodiny herectví, které už Vince nikdy nevynechal...

Vince debutoval  ve filmu Jima Jarmusche DOWN BY LAW /1986/ ale jeho role byla nakonec vystřihnuta. Ztvárnil řadu prominentních vedlejších rolí ve významných filmech jako třeba postavu zabedněného člena Ku Klux Klanu v dramatu MISSISSIPPI BURNING /1988/, roli Leea Bowerse v politickém thrilleru JFK /1991/ nebo ve hvězdně obsazeném komediálním dramatu NOBODY'S FOOL /1994/. Spolu s Timem Rothem hrál v italském dramatu Guiseppeho Tornatoreho, THE LEGEND OF 1900 /1998/. Svou první hlavní roli získal v nezávislém filmu Jamese Mangolda, HEAVY /1995/, kde hrál plachého obézního kuchaře, který se zamiluje do servírky ztvárněné Liv Tyler.

Vince často představoval role jak hrdinů tak i padouchů. Ve filmu BEAUTIFUL GIRLS /1996/ s Mattem Dillonem a Lauren Holly hrál postavu roztomilého majitele hospůdky a naopak v thrilleru IDENTITY /2003/ hrál postavu sériového vraha. Zde se jednalo již o druhou spolupráci s režisérem Mangoldem. Ve sci-fi komedii S1M0NE /2002/ hrál rozvrkočeného novináře a taky šerifa v komedii NURSE BETTY /2000/. Diváci jej mohli taky vidět v roli Waltera ve filmu LOVE FROM GROUND ZERO /1998/. Dále hrál jižanského policistu v psycho-hororu ANGEL HEART /1987/, spoluúnosce v krimithrilleru TRAPPED /2002/ s Charlize Theron a Courtney Love a nebo vězeňského dozorce ve filmu Olivera Stonea, NATURAL BORN KILLERS /1994/ s Woody Harrelsonem a Juliette Lewis.

Vince obdržel cenu Primetime Emmy Award /1997/ za nejlepší herecký výkon v guest roli v drama seriálu jako sériový vrah Clifford Banks v druhé sezóně TV seriálu MURDER ONE /1995-1997/. S Keanu Reevesem hrál v thrilleru CONSTANTINE /2005/, hrál v neo-noirovém snímku CHINA MOON /1994/ a v psycho-hororu JACOB'S LADDER /1990/ s Timem Robbinsem.

Jako guest star se objevil v mnoha TV seriálech jako: DEADWOOD /2004-2006/, ve sci-fi dramatu X-FILES /1993-2002/, v lékařském seriálu CHICAGO HOPE /1994-2000/, v krimi seriálu CSI: CRIME SCENE INVESTIGATION /2000-současnost-2013/, a v americkém remaku britského seriálu TOUCHING EVIL /2004-současnost-2013/. V roce 2013 se objevil jako Otis v seriálu THE WALKING DEAD /2010-současnost-2013/ TV společnosti AMC. Jako třistakilový pacient hrál v doktorském seriálu HOUSE /2004-2012/. V letech 2010-2011 pravidelně vystupoval v policejním seriálu THE MENTALIST /2008-současnost-2013/. V roce 2012 se objevil v celé episodě TV drama seriálu JUSTIFIED /2010-současnost-2013/. Svůj skvělý komediální talent předvedl jako "Jelly" v krimi-komedii FLYPAPER /2011/.

Vince je dvakrát ženatý, v roce 2003 si vzal Julianne Mattelig. Trpí vzácnou chorobou zvanou patologický nystagmus – stav, který zapříčiňuje nekontrolovatelný těkavý pohyb očí.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.