Bradley Whitford

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,   

Narodený: 10.10.1959

Miesto Narodenia: Madison, Wisconsin, USA

Herecká Filmografie:

  1. Uteč (2017)  
  2. Megan Leavey (2017)
  3. The Post: Aféra v Pentagone (2017)
  4. All the Way (2016)  
  5. Other People (2016)    
  6. I Saw the Light (2015)  
  7. Zachráňte pána Banksa (2013)  
  8. CBGB (2013)
  9. Lauren (2012)
  10. Chata v horách (2012)  
  11. Asset, The (2012)
  12. Savannah (2012)
  13. Have a Little Faith (2011)
  14. Good Guys, The (2010)
  15. Off Duty (2009)
  16. Víno roku (2008)
  17. Mentalista (2008)
  18. Boj o moc (2008)  
  19. Americký zločin (2007)  
  20. Studio 60 on the Sunset Strip (2006)  
 

...více

Životopis

Narodil sa a vyrastal vo Wisconsine. Jeho kroky viedli k štúdiu divadla a anglickej literatúry na Wesleyanskej univerzite. Získal umelecký diplom v divadle na prestížnom Julliard Theater Center. Jeho prvé profesionálne vystúpenie bolo v nekomerčnom (off-Broadway) diele "Curse of the Starving Glass" s Kathy Bates. Ironické bolo, že si zahral v hre "The West Wing", ktorá pochádzala práve z Broadwayskej produkcie. Medzi jeho ďalšie úspechy patrí divadelné vystúpenie v hre "Three Days of Rain" v Manhattan Theatre Club a "Measure for Measure" v Lincolnovom Centre.

Vo filmoch sa začal objavovať od roku 1986 a jeho prvý film bol PTT JEDNOTKA: PLÍŽIVÉ NEBEZPEČIE. Jeho práca zahrňuje také filmy ako ČAS PREBUDENIA, PHILADELPHIA, DOKONALÝ SVET, VÔNA ŽENY, no postavenie hviezdy si získal až v roku 1999, s rolou v dramatickom seriály ZAPADNÉ KRÍDLO z prostredia vysokej politiky. Bol za ňu ocenený soškou Emmy.

Zatiaľ jeho najvýraznejšie herecké pôsobenie bolo v seriály STUDIO 60, kde obsadil rolu producenta po boku Metthewa Perryho.

Whitford žije v Los Angeles s jeho ženou, herečkou Janeou Kaczmarek a s ich tromi deťmi Frances, Georegom a Mary.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.