Kryštof Hádek

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,   

Narodený: 10.3.1982

Miesto Narodenia: Praha, Československo,

Herecká Filmografie:

  1. Zádušní oběť (2017)  
  2. Prázdniny v Provence (2016)  
  3. Hlas pro římského krále (2016)  
  4. Krycí jméno Holec (2016)
  5. Lichožrúti (2016)
  6. Kobry a užovky (2015)  
  7. Padesátka (2015)
  8. Korunný princ (2015)
  9. Clona (2014)
  10. Český lev 2012 (2013)
  11. Všiváci (2013)  
  12. Bez doteku (2013)  
  13. Láska, súdruh! (2013)  
  14. Pod kožou (2013)    
  15. Polski film (2012)
  16. Štvorlístok v službách kráľa (2012)  
  17. Příběh kmotra (2012)
  18. 4teens (2011)  
  19. Čapkovy kapsy (2011)  
  20. Signál (2011)
 

...více

Životopis

Nadaný mladý herec se umění věnoval už v dětství, kdy stejně jako jeho dva bratři (Ondřej, *1974, lékař, a Matěj, *1975, herec) navštěvoval hudební obor v lidové škole umění. Avšak intenzivněji se jím začal zabývat až zhruba ve svých jedenácti letech, kdy z popudu své matky, filmové publicistky a režisérky Jany Hádkové, začal působit v Dismanově dětském rozhlasovém souboru.

Nedlouho poté začal studovat herectví na Pražské konzervatoři, z níž byl ve čtvrtém ročníku vyloučen. Důvodem nuceného opuštění školy bylo množství absencí, jež vznikly, když se Hádek začal při studiu aktivně věnovat hraní. V letech 2003-2004 studoval rok a půl na londýnské Academy Of Music And Drama Art.

Před kamerou se Kryštof Hádek objevil několikrát už jako dítě, ale proslavil jej teprve Tmavomodrý svět (r. Jan Svěrák, 2001), v němž měl možnost předvést svůj herecký talent v roli četaře Karla Vojtíška. Za ztvárnění mladého letce byl Hádek v roce 2001 nominován na Českého lva za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli.

Kromě toho se objevil také v několika televizních filmech (např. Ze života pubescentky, 2000; Černý slzy, 2002) a seriálech (např. Přízraky mezi námi, 2000). Na filmovém plátně se znovu ukázal v roce 2002 ve filmu Výlet (r. Alice Nellis) a poté v roce 2006 ve filmu Experti (r. Karel Coma), v němž ztvárnil hlavní roli - mladíka jménem Oskar. Mimoto nadaboval titulní roli ve filmu Strašpytlík a jednu z postav komedie Holky to chtěj taky. Letos ho můžeme nově vidět ve filmech Crash Road a Bestiář, jež se do kin chystají na jaře.

V současnosti hraje Kryštof Hádek také na jevišti divadla Rokoko ve hrách Ústa Micka Jaggera, Na východ od ráje (Aron), Libertin (Baronet), Marvinův pokoj (Hank), Rychlé šípy II - Sněhová mise (Jarka Metelka) a Veselé paničky windsorské (Petr Belbo), a ve Švandově divadle na Smíchově ve hře Absolvent. Objeví se také v připravovaném TV seriálu Edisoni. Kryštof Hádek je svobodný a žije v Praze.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.