Pumwaree Yodkamol

Pumwaree Yodkamol

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2005

Tom yum goong

Film - Komedie, Akční


2004

Tajný agent

Film - Komedie, Akční

Pisaj

Film - Horor


2003

Ong-bak

Film - Dobrodružný, Akční

Životopis

Pumwaree Yodkamol (ภุมวารี ยอดกมล) je thajská herečka, z které se stala hvězda již ve své debutní roli Muay Lek v úspěšném snímku ONG-BAK po boku boku Tonyho Jaa. Spolu si ještě zahráli i v dalších filmech (THE BODYGUARD a TOM YUM GOONG). Současně s prvně jmenovaným, Bodyguardem, ztvárňovala hlavní roli v právě natáčeném horroru PISAJ (EVIL).

Trochu kuriozní je proměna názvu zatím posledního filmu TOM YUM GOONG, kde se objevila jako special guest. V Evropě je distribuován pod anglickým názvem HONOUR OF THE DRAGON, kdežto americký distribuční titul zní THE PROTECTOR a ve Velké Británii WARRIOR KING. V Čechách je pak vůbec absurdně pojmenován stejně jako druhý díl ONG-BAKu.

Občas účinkuje i na thajském Channel 3 v několika TV show (mj. v IN THE DARK) a v televizních seriálech (THE INSTANT NURSELING, WIMARNDIN, TREASURE OF IMMORTAL CITY, HAPPY ENGINEER & MINI MART LADY, LITTLE BIT. LOVE, RED HOOD, DETECTIVE GANG 07, GIRL CUP: PUT THE HEART IN THE GOAL).

vPumwaree je nejstarší ze tří sester (Oil & Aom) a už nyní má tato drobná, jen 157 cm vysoká, thajka své vlastní fan kluby, z níchž ten oficiální thajský je pojmenován podle její přezdívky „Air“. I když vlastní černou Toyotu Vios, obecně má ráda všechny barvy. Ráda čte nebo se dívá na filmy. Jejím oblíbeným je LIFE IS BEAUTIFUL. Má ráda nudlová jídla a čokoládu. Sbírá různé věci, od náušnic po popcornové kornouty prodávající se v kinech. Dosáhla bakalářského stupně na Rangsitské universitě v oboru návrhářství.

Kolssteyn

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.