Matthew McGrory

Matthew McGrory

Osobnostcsfd.cz

Herec

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2017

The Evil Within

Film - Horor


2007

DarkPlace

Film - Horor, Thriller

Andre: Heart of the Giant

Film - Drama


2005

Vyvrženci pekla

Film - Horor, Krimi, Thriller, Akční

30 Days in Hell: The Making of 'The Devil's Rejects'

Film - Dokumentární

ShadowBox

Film - Horor


2004

Planet of the Pitts

Film - Komedie, Akční

Big Time

Film - Krátkometrážní


2003

Velká ryba

Film - Dobrodružný, Drama, Romantický, Fantasy

Dům tisíce mrtvol

Film - Horor

Carnivale

Seriál - Mysteriózní, Thriller, Drama


2002

Muži v černém 2

Film - Komedie, Sci-Fi, Akční


2001

Bubliňák

Film - Dobrodružný, Komedie, Romantický


2000

Dead Hate the Living!, The

Film - Horor


1998

Čarodějky

Seriál - Komedie, Mysteriózní, Drama, Fantasy

Životopis

Tento americký herec se narodil 17. května roku 1973 ve West Chesteru v Pensylvánii a v Hollywoodu se proslavil hlavně svojí takřka nadlidskou výškou. V třiceti letech měřil rovných 230 centimetrů a zapsal se do světového filmu jako jeden z nejvyšších herců všech dob. Jeho gigantická postava ovšem rozhodně nebyla vrozená. Matthew totiž trpěl akromegalií, což je postupné zvětšování okrajových částí těla. Kromě nohou a rukou narůstá velikost i uším, bradě nebo například rtům.

Jeho první setkání s filmem, byla role obra v hudebním filmu Marilyna Mansona GODS IS IN THE T.V. z roku 1999. Tato minirole doslova nadchla režiséry béčkových hororů a proto se Matt o rok později dostává do hereckého arzenálu v Čechách a na Slovensku prakticky neznámého THE DEAD HATE THE LIVING od Davea Parkera. Další malých-velkých "štěků" se Matt dočkal i ve známějších filmech BUBLIŇÁK a MUŽI V ČERNÉM II, kde díky svým rozměrům ztvárnil jednoho z obrovských mimozemšťanů. Pravá, i když velice krátká, herecká dráha pro Matthewa začala až v roce 2003.

Jeden z nejznámějších režisérů současnosti, mistr bizarnosti, Tim Burton, si Matthewa vybral pro svůj úspěšný film VELKÁ RYBA, kde se mu dostalo role obra Karla, jednoho ze symbolů celého snímku. Náhle se o něj zajímal prakticky celý svět a svůj plodný rok 2003 završil ještě v hororu muzikanta Roba Zombieho, DŮM TISÍCE MRTVOL, kde, skrytý za maskou, vytvořil charakter lehkomyslného Tinyho, jenž si okamžitě získal nejen fanoušky hororů. O rok později přišla první hlavní role v americkém BIG TIME a stihl si zahrát i v několika epizodách seriálu HBO CARNIVALE. Rok 2005 pro něj byl ovšem osudným...

Smolné dny mu počaly hned při natáčení pokračování zombieho hororu, tentokrát s názvem VYVRŽENCI PEKLA. Během scén si poranil levou nohu (která je dodnes zapsána jako ta největší všech dob v Guinessově knize rekordů) a zaskakovat jej musel při "chodících" pasážích řádně vycpaný dublér. Labutí píseň si zahrál v hororu SHADOWBOX. Při natáčení biografického dramatu o herci a wrestlingovému zápasníkovi, Andremu Roussimoffovi, ANDRE: HEART OF THE GIANT, kde měl Matt stvárnit hlavní roli, se Mattovi zastavilo srdce a 9. srpna 2005 byl prohlášen za mrtvého. V natáčení jej nahradil Daniel Gilchrist, ale scén z Matthewem se In Memoriam dočkáme také společně s krátkým vzpomínkovým prostřihem na konci filmu.

Lichty

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.