Jennifer Ehle


(Jennifer Anne Ehle)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,   

Narodený: 29.12.1969

Miesto Narodenia: Winston-Salem, Severní Karolína, USA

Herecká Filmografie:

  1. Little Men (2016)  
  2. Päťdesiat odtieňov sivej (2015)  
  3. MI-5: Vyššie dobro (2015)  
  4. Advantageous (2015)
  5. RoboCop (2014)  
  6. V kráľových záhradách (2014)  
  7. Black and White (2014)
  8. The Forger (2014)
  9. Love, Marilyn (2012)
  10. 30 minút po polnoci (2012)
  11. Správcovia osudu (2011)  
  12. Nákaza (2011)  
  13. Gifted Man, A (2011)
  14. Kráľova reč (2010)    
  15. Greatest, The (2009)  
  16. Russell Girl, The (2008)
  17. Česť a sláva (2008)  
  18. Before the Rains (2007)  
  19. Druhá šanca (2006)
  20. Ľadová smrť (2005)  
 

...více

Životopis

Narodila se ve Spojených státech v Severní Karolíně – Winston Salemu 29. 12. 1969. Jenniným otcem je známý americký spisovatel John Ehle, matkou je anglická herečka Rosemary Harris. Studovala herectví na londýnské Central School of Speech and Drama.

Žije v Británii, kde hraje na divadelních scénách. Má ráda Shakespearova dramata i současné divadelní hry. Začínala nejdříve v televizi, kdy se poprvé uvedla v seriálech Mladý Indiana Jones - The Young Indiana Jones Chronicles, nebo Rik Mayal uvádí - Rik Mayall Presents. Poté se na ní opravdu usmálo štěstí. Bylo jí 25 let, když dostala nabídku v šesti-dílném televizním seriálu "Elizabeth" Lizzy Bennetové v přepisu románu spisovatelky Jane Austen - Pýcha a předsudek. Jejím partnerem v roli Fitzwiliama Darcyho byl Colin Firth. Ten se do Jennifer zamiloval a vznikl tak na čas mimořádně krásný vztah, který po jejich rozchodu přešel v kolegiální, a přátelský.

J. Ehle se stala rázem velice známou a oblíbenou herečkou. Za tuto skvěle ztvárněnou úlohu získala cenu BAFTA. První filmovou rolí se stala Cynthie Powell, přítelkyně Johna Lennona, kterého hrál Ian Hart. Byl to hudební snímek o začátcích skupiny The Beatles - Backbeat, v režii I. Softleyho. Přesvědčivá Constance Lloyd-Wilde, manželka spisovatele Oscara Wilda, manžela hrál Stephen Fry, tou se Jenni představila v biografickém filmu podle knižní předlohy Richarda Ullmanna Oscar Wilde, který režíroval B. Gilbert.

V roce 1999 hrála na jevišti londýnského Warehouse a v roli Annie v dramatu Toma Stopparda Skutečná věc. Za svůj výkon v téže inscenaci, ale „jen“ na Broadway jí byla předána cena „Tony 2000“.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.