Isild Le Besco

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 22.11.1982

Miesto Narodenia: Paříž, Francie,

Herecká Filmografie:

  1. Môj kráľ (2015)
  2. Dvaja vo vlne (2010)
  3. Au fond des bois (2010)
  4. Je te mangerais (2009)  
  5. Dobré srdce (2009)
  6. Enfances (2007)
  7. Pas douce (2007)
  8. U (2006)
  9. Intouchable, L' (2006)
  10. Ravisseuse, La (2005)
  11. Camping sauvage (2005)
  12. Backstage (2005)
  13. À tout de suite (2004)
  14. Princesse Marie (2004)
  15. Maison du canal, La (2003)
  16. Quelqu'un vous aime... (2003)
  17. Coût de la vie, Le (2003)
  18. Dans la forêt noire (2003)
  19. Repentie, La (2002)  
  20. Adolphe (2002)

Režijná Filmografie:

  1. Enfances (2007)
  2. Charly (2007)
  3. Demi-tarif (2003)
 

...více

Životopis

Sestrou Isild Le Besco je herečka a režisérka Maïwenn, bývalá manželka Luca Bessona, a její matkou je herečka Catherine Belkhodja. Poprvé se před kamerou objevila v osmi letech ve snímku LACENAIRE (1990) v režii Francise Giroda. Kritika velmi ocenila její výkon v kontroverzním LA PUCE (1998), který pojednává o prvních sexuálních zkušenostech mladé dívky s o mnoho starším mužem. Její další velkou rolí po několika krátkometrážních snímcích byla Émilie de Lancris, žačka markýze de Sade v podání Daniela Auteuila ve filmu SADE (2000). Režisér filmu Benoît Jacquot si ji velmi oblíbil a obsadil ji i do svých dalších filmů ADOLPHE (2002), A TOUT DE SUITE (2004), L'INTOUCHABLE (2005) a naposledy v AU FOND DES BOIS (2010). Předtím si ještě zahrála v komediích ADIEU BABYLONE (2001) nebo LE COÛT DE LA VIE (2003) a v dramatech LA RAVISSEUSE (2005) a BACKSTAGE (2005). Velký úspěch ji přinesla role Jeanne v již zmiňovaném L'INTOUCHABLE.

Následovaly hlavní role v dramatech CAMPING SAUVAGE (2006), PAS DOUCE (2007) a JE TE MANGERAIS (2009). V roce 2010 se objevila v mezinárodní produkci ve filmu THE GOOD HEART v režii Dagura Kariho a po boku Paula Dana a Briana Coxe. Je autorkou scénářů k filmům DEMI-TARIF (2009), CHARLY (2007) a BAS-FONDS (2009), které také sama režírovala. V roce 2007 navíc napsala román Sang d'encre, k němuž vytvořila i ilustrace.

V roce 2009 porodila syna Ulysse, jeho otcem je filmař Nicolas Hidiroglou.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.