Edison Chen


(Chen Xing Hua)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,   

Narodený: 7.10.1980

Miesto Narodenia: Vancouver, British Columbia, Kanada

Herecká Filmografie:

  1. Almost Perfect (2011)
  2. Sun Cheung sau (2009)  
  3. Temný rytier (2008)    
  4. Por see yee (2007)
  5. Smrtiaca nenávi2ť (2006)  
  6. Gau ngao gau (2006)    
  7. Tau man chi D (2005)    
  8. Life, Translated (2005)
  9. San jaat si hing (2005)
  10. Onaji tsuki wo miteiru (2005)
  11. Huadu Chronicles: Blade of the Rose, The (2004)
  12. Gong wu (2004)
  13. Sing gam diy shut (2004)
  14. Fa dou daai jin (2004)  
  15. Medailón (2003)  
  16. Volavka 3 (2003)
  17. Chuet chung tit gam gong (2003)
  18. Krotitelia upírov (2003)  
  19. Volavka 2 (2003)
  20. Volavka (2002)  
 

...více

Životopis

Herec, zpěvák a model, který si libuje v množství přezdívek a variací vlastního jména, se narodil 7. října 1980 v kanadském Vancouvru. Nejprve studoval na škole v Richmondu, v Britské Kolumbii, poté chodil na střední školu v Hongkongu. Chen ovládá poměrne dost jazyků - kromě rodné angličtiny i kantonštinu, mandarínštinu či japonštinu.

V roce 1999 objevuje hledač talentů Chena v Hongkongu, kde si užíval s přáteli. Chen přijal nabídku záhrat si v japonském filmu Dead or Alive 2 (2000) a stal se populární zejména u dívčího publika. V tom samém roce si zahrál i v hongkongském filmu Ocelový mumraj (2000) a dostal za něj nominaci pro nejlepšího nováčka na Hong Kong Film Awards.

To nastartovalo Chenovu kariéru k výšinám. Objevil se v trilogii detektivních filmů Volavka, v Medailonu (2003) s Jackiem Chanem či v Krotitelích upírů (2003). Šlo však pouze o malé role. Větší příležitosti dostává až v pokračování horou Nenávist, tedy ve Smrtící nenávi2ti (2006) jako japonský novinář, v úspěšném akčním snímku Initial D (2005) nebo v drsném akčním filmu Dog Bite Dog (2006). Chen by se chtěl prosadit i ve světě, k čemuž by mohla dopomoct role (i když malá) v Temném rytíři (2008).

V Asii je Edison Chen také populární zpěvák a hip-hopová ikona. Uplatnil se i jako model a podílel se i jako módní návrhář streetové módy.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.