Lenka Kripac

Lenka Kripac

Osobnostcsfd.cz

Herečka

19. března, 1978, Bega, New South Wales, Austrálie

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2003

Tichá pláž

Film - Horor, Thriller


2000

Mise v ohrožení

Film - Komedie, Drama


1997

Oddělení vražd

Seriál - Krimi, Thriller, Drama


1995

Vládci kouzel

Seriál - Dobrodružný, Rodinný, Sci-Fi, Fantasy


1989

G.P.

Seriál - Drama


1988

Home and Away

Seriál - Drama, Romantický


Hostka

2010

Music Nuggets

Seriál - Hudební

Životopis

"Rodiče mě jako malou přihlásili na piano a trumpetu, ale já to nenáviděla. Aby mě motivovali, slíbili mi, že když to vydržím, tak si budu moct dát do uší náušnice."

Zpěvačka a herečka s českým původem Lenka Kripac, se narodila 19.3.1978 v Austrálii. Její otec byl jazzový hudebník a matka učitelka. V sedmi letech se s rodinou přestěhovala z buše do Sydney, kde začala navštěvovat hudební školu a do toho brala kurzy herectví. V herecké škole Australian Theatre ji učila známá herečka Cate Blanchett. Začala uvádět pořad Cheez TV a následně se objevila v několika australských seriálech a filmech. S přibývajícím věkem ji ale chytala čím dál větší chuť pustit se do muziky, a tak hereckou dráhu v roce 2005 ukončila. Následně skončila v kapele Decoder, která zní něco mezi M83 a My Bloody Valentine. Po dvou letech ale odešla a odstěhovala se do Kalifornie, kde se seznámila se správnými spolupracovníky, se kterými mohla natočit první album.

"Snažím se psát veselé písničky, protože je to větší výzva. Chci lidem zvedat náladu, i když to dá někdy dost práce, protože psát smutný songy je vždy jednodušší."

Debutovou desku, kterou pojmenovala Lenka, produkoval Stuart Brawley, jenž spolupracoval například s Michaelem Jacksonem, Celine Dion nebo Cher, jí vyšla u labelu Epic v roce 2008. Celosvětovou pozornost ale na sebe ale strhla až o rok později, kdy se singl The Show objevil v řadě reklam a filmů. Deska se umístila na 142. místě žebříčku US Billboard. Lenka také získala 2x cenu Screen Music Award za titulní píseň k filmu Somersault, u nás známý jako Salto do života. Druhá deska Two jí vyšla v roce 2011, ta ale nezaznamenala tak velký ohlas jako debut.

Její nejoblíbenější píseň je Come Together od The Beatles. V současnosti žije v v Brooklynu v New Yorku s manželem Jamesem Gulliverem Hancockem, se kterým má kluka jménem Quinn.

Sheldon "slatkac" Cooper

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.