Tobin Bell


(Joseph H. Tobin Jr.)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,   

Narodený: 7.8.1942

Miesto Narodenia: Queens, New York, New York, USA

Herecká Filmografie:

  1. Jigsaw (2017)
  2. Uväznené pod hladinou (2016)    
  3. Finders Keepers (2014)  
  4. Phantom Halo (2014)
  5. Life of the Party (2013)
  6. SAW 3D (2010)
  7. SAW VI (2009)
  8. Boogeyman 3 (2008)  
  9. Saw 5 (2008)
  10. Boogeyman 2 (2007)  
  11. Haunting Hour: Don't Think About It, The (2007)  
  12. Saw 4 (2007)
  13. Pochovaní zaživa (2007)
  14. Kill Point, The (2007)  
  15. Decoys 2: Alien Seduction (2007)  
  16. Saw 3 (2006)  
  17. Hacking Away at 'Saw' (2005)
  18. Zjavenia (2005)
  19. Saw 2 (2005)  
  20. Saw: Hra o prežitie (2004)  
 

...více

Životopis

Americký filmový a televizní herec Tobin Bell se narodil 7. srpna 1942 v Queensu ve státě New York, ale vyrostl ve Weymouthu v Massachusetts. Jeho matka byla také herečkou. Tobin je ženatý a má dvě děti. Jako spisovatel napsal několik scénářů a divadelních her.

Pro svůj vzhled bývá nejčastěji obsazován do rolí padouchů, zločinců a sériových vrahů. V roce 1990 si zahrál ve slavné Scorseseho gangsterce MAFIÁNI, jako zabiják byl k vidění v Pollackově FIRMĚ, v televizním filmu ATENTÁT ztvárnil bombového maniaka Theodora Kaczynskiho. V roce 2004 se poprvé představil v thrilleru SAW jako bizardní sériový vrah Jigsaw, který učí oběti, jak si vážit vlastního života prostřednictvím zvrácených her. Samozřejmě nemůže chybět ani v dalších dílech - SAW II a SAW III a objeví se i ve čtvrtém pokračování této známé série.

Bell si zahrál i menší, popřípadě jen epizodní role i v několika populárních seriálech jako 24 HODIN, STARGATE SG-1, RODINA SOPRÁNŮ, ALIAS nebo s Chuckem Norrisem ve WALKER, TEXAS RANGER.

V roce 2006 byl nominován na cenu MTV Movie Award na “Best Villain" (Nejlepší padouch) a v roce 2007 opět na “Best Villain“ a také na cenu “Best Butcher" (Nejlepší sériový vrah), kterou dokonce vyhrál.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.