Andrej Chalimon

Andrej Chalimon

Osobnostcsfd.cz

Herec

1. ledna, 1990, Rusko

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2015

Vtoraja žizň

Seriál - Krimi, Romantický


2005

Skleníkový efekt

Film - Drama

Něotložka 2

Seriál - Drama, Akční


2003

Jevlampija Romanova. Sledstvije veďot diletant

Seriál - Krimi


2002

Kodex česti

Seriál - Akční


2001

Semejnyje tajny

Seriál - Drama


1999

Mu-Mu

Film - Drama


1998

Ma il buon Dio è proprio in gamba?

Film - Western

Prima la musica, poi le parole

Film - Drama


1996

Kolja

Film - Komedie, Drama

Film o filmu: Kolja

Film - Dokumentární, Krátkometrážní

Životopis

Andrej Chalimon se narodil 1. ledna 1990. Pro film jej ve školce objevili hledači talentů z agentury oscarového ruského režiséra Nikity Michalkova.

Českým divákům je známý především rolí ruského chlapce v oscarovém filmu Jana Svěráka Kolja. V roce 1996 byl Andrej Chalimon oceněn za svůj herecký výkon v tomto filmu filmovou cenou Český lev za nejlepšího herce ve vedlejší roli. Chalimon si během svého života zahrál v několika dalších menších rolích, ale doposud žádná z nich nepřekonala a ani svým rozsahem se nevyrovnala postavě Kolji. V roce 1999 hrál v nepříliš úspěšném italském dramatu Prima la musica, poi le parole (1998). Chalimon se objevil i na plakátu k filmu. O rok později si zahrál postavu venkovského kluka ve filmové adaptaci povídky I. S. Turgeněva Mu-mu. V roce 2001 se objevil v ruském TV seriálu Semejnye tajny – Rodinné tajnosti. Větší role se zhostil v roce 2005 ve filmu Parnikovyy effekt - Skleníkový efekt. Chalimon zde hraje postavu kluka, který ve dne žije na ulici, myje se na benzínce a v noci přespává ve starém skleníku. Zajímavostí je, že se v této roli podruhé v kariéře filmovým divákům ukázal nahý (poprvé to bylo právě v Koljovi). Ruští diváci je poté mohli spatřit i v několika dalších filmech a seriálech domácí provenience např. v roce 2005 se objevuje v druhé řadě TV seriálu Něotložka a prozatím poslední epizodní roli měl v roce 2010 v čtvrté řadě seriálu Kodex česti 4.

Na kariéru dětského herce se pokusil navázat v roce 2006, kdy se hlásil na divadelní fakultu a to nejen na obor herectví, ale i na produkci. Poté co na školu nebyl přijat, tři roky pracoval na okresní vojenské správě jako zástupce náčelníka braneckého oddělení, kde připravoval brance na výkon služby v armádě. Na vysokou školu se mu nakonec podařilo dostat, s herectvím ovšem neměla pranic společného neb studoval na fakultě veřejné správy. Během studii začal pracovat jako inženýr v státní instituci, která má na starost opravu a údržbu podchodů a dopravních tunelů po celé Moskvě.

V České republice se naposledy objevil v roce 2007 na festivalu dětských filmů ve Zlíně. Zde se mimo jiné setkal s další bývalou dětskou megastar: Haleyem Joelem Osmentem, jehož proslavila postava chlapce Colea z amerického filmu Šestý smysl. Oba si výborně rozuměli a v mnohém se shodli - hlavně v tom, že by už nechtěli být bráni jako dětské hvězdičky, ale jako dospělí herci. Ač se bohužel nepodařilo navázat na dětské úspěchy ani jednomu z nich, tak Haley Joel Osment zůstal, na rozdíl od Andreje Chalimona, profesi herce věrný doposud.

[Kein Unterwasserman] "Posheidon" [Nicht Hastrman]

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.