Thi Hai Yen Do

Thi Hai Yen Do

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2015

Velký malý táta, syn a všichni ostatní

Film - Drama


2010

Plovoucí životy

Film - Drama


2009

Choi voi

Film - Drama


2006

Příběh Pao

Film - Drama


2002

Tichý Američan

Film - Válečný, Drama, Romantický


2001

Vu khuc con co

Film


2000

Na vertikále léta

Film - Drama

Životopis

Narozena 1. října 1982 v Bac Ninh v severním Vietnamu, Do Thi Hai Yen se původně věnovala baletu, který také úspěšně vystudovala. S hraním poprvé přišla do kontaktu ve svých třinácti letech, kdy byla vybrána do vietnamského filmu, který nakonec nebyl dokončen. Hai Yen později studovala herectví v Sydney.

Jako sedmnáctiletou ji známý režisér Tran Anh Hung pozval do menší role ve snímku NA VERTIKÁLE LÉTA. Po další vedlejší roli pro ni nastal kariérní zlom, když se zúčastnila castingu k filmu TICHÝ AMERIČAN. Hai Yen tou dobou vyučovala balet a ve filmu stále neviděla svou budoucnost. Nakonec však uspěla mezi více než dvěma tisíci uchazečkami a dostala díky tomu příležitost zahrát si mimo jiné po boku Michaela Caina. Zároveň se zařadila na velmi krátký seznam vietnamských hereček, které si zahrály hlavní postavu v anglicky mluveném filmu. Tato role jí kromě širší slávy přinesla také kontrakty s několika módními značkami včetně Louis Vuitton.

V dalším celovečerním filmu PŘÍBĚH PAO zazářila v roce 2006. V něm si zahrála v hlavní roli dívku z etnika Hmong, která se vypraví hledat svou zmizelou matku. Hlavní roli dostala také v ostatních dvou filmech, v nichž se od té doby objevila. Od filmu PLOVOUCÍ ŽIVOTY z roku 2010 si dala od hraní pauzu, ale vrací se v roce 2015 ve filmu SAIGON SUNNY DAYS.

Tomáš "tompaulman" Pavelka

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.