Chris Cooper

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,   

Narodený: 9.7.1951

Miesto Narodenia: Kansas City, Missouri, USA

Herecká Filmografie:

  1. Autá 3 (2017)  
  2. Pod rúškom noci (2016)  
  3. Demolition (2015)    
  4. Amazing Spider-Man 2 (2014)    
  5. Blízko od seba (2013)  
  6. Mea Maxima Culpa: Silence in the House of God (2012)
  7. Pravidlá mlčania (2012)  
  8. Corrections, The (2012)
  9. Muppets (2011)  
  10. Nezabudni na mňa (2010)  
  11. Company Men, The (2010)  
  12. Tempest, The (2010)
  13. Mesto (2010)    
  14. Amigo (2010)
  15. Max a Maxipríšerky (2009)  
  16. New York, milujem ťa (2009)  
  17. Breach (2007)  
  18. Kráľovstvo (2007)  
  19. Married Life (2007)
  20. Capote (2005)  
 

...více

Životopis

Čtyřiapadesátiletý, velmi uznávaný herec se narodil v Missouri v USA. Po dokončení herecké univerzity v jeho rodné Missouri se odstěhoval za dalšími hereckými studii v New Yorku. V roce 1980 začal hrát v divadle, kde slavil velké úspěchy. Do filmového světa se dostal roku 1987 hlavní rolí v historickém dramatu Matewan. Nepříliš velký úspěch snímku ale z Chrise hvězdu neučinil a tak jsme měli v následujících letech možnost vidět ho v převážně televizních filmech či čas od času se v menší roli objevil v něčem celovečerním (Vlak plný peněz, Čas zabíjet, Zaříkávač koní). První větší úspěch tak k Chrisovi dorazil až po dvanácti letech jeho herecké kariéry. V roce 1999 byl totiž obsazen do vedlejší role ve snímku Americká krása, což získalo pět Oscarů a o Chrise rázem projevil zájem Hollywood.

V roce 2000 se objevil hned ve dvou velkých hitech – v Patriotovi s Melem Gibsonem a v komedii Já, mé druhé já a Irena s Jimem Carreym. O dva roky později se objevil v menších rolích v akčním snímku Agent bez minulosti a v zajímavé road movie Interstate 60 a pak k němu přišla zřejmě největší role jeho kariéry. Na konci roku 2002 do kin dorazila Adaptace, bizardní komedie scénáristy Charlieho Kaufmana s Nicolasem Cagem v hlavní dvojroli. Film slavil velký úspěch u kritiků a Chris za svou roli obdržel Oscara a Zlatý glóbus. Vysokou laťku svých filmů si udržel i v roce 2003 filmem Seabiscuit, což bylo nominováno na Oscara za nejlepší film. Následovala dvouletá pauza a na konci tohoto roku uvidíme Chrise v dalším snímku Sama Mendes (s nímž natočil Americkou krásu) – ve válečném dramatu Jarhead.

Doufejme, že z toho a nebo něčeho dalšího bude opět Oscar.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.