Johnny Whitworth


(Jonathan Lance Whitworth)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,   

Narodený: 31.10.1975

Miesto Narodenia: Charleston, Jižní Karolína, USA

Herecká Filmografie:

  1. Colony (2016)
  2. Blindspot (2015)  
  3. Ghost Rider 2 (2011)    
  4. Všemocný (2011)  
  5. Valley of the Sun (2011)  
  6. Locked In (2010)
  7. Ny-Lon (2009)
  8. Gamer (2009)  
  9. Patológia (2008)  
  10. Reach for Me (2008)
  11. 3:10 vlak do Yumy (2007)  
  12. Warholka (2006)  
  13. Vražedné čísla (2005)
  14. Wuthering Heights (2003)
  15. Odložený prípad (2003)
  16. Handler (2003)
  17. Policajný odznak (2002)  
  18. Kriminálka Miami (2002)
  19. Kiss the Bride (2002)  
  20. Bez stopy (2002)
 

...více

Životopis

Americký herec Johnny Whitworth (celým menom Jonathan Lance Whitworth) sa narodil 31. októbra 1975 v meste Charleston, v štáte Južná Karolína. Tam prežil detstvo so svojou matkou, potom sa presťahoval so svojím otcom do Dallasu, keďže jeho rodičia sú rozvedení.

Neskôr sa presťahoval do Los Angeles (tentokrát s matkou) a vo veku 18 rokov začal svoju hereckú kariéru v americkom seriáli SPRÁVNA PÄŤKA (ako P.K. Strickler). Filmový debut si pripísal v komédii ZBOHOM, LÁSKA (ako Max Cooper) v roku 1995.

Medzi ďalšie seriály, v ktorých si zahral patria krimi seriál z prostredia vojenskej generálnej prokuratúry – JAG (1995), PROVIDENCE (1999) a ďalšie krimi seriály ako C.S.I. KRIMINÁLKA MIAMI a POLICAJNÝ ODZNAK (z roku 2002), ODLOŽENÝ PRÍPAD (2003) alebo VRAŽEDNÉ ČÍSLA (2005).

Menšie roly si pripísal aj v známejších filmoch, akými sú dráma ČARODEJNÍK (v hlavných úlohách s Mattom Damonom a Danny DeVitom), športová dráma z prostredia surferov V ZAJATÍ VĹN (1998), životopisná dráma WARHOLKA (s Guyom Pearceom a Siennou Miller), western s Russellom Croweom a Christianom Baleom 3:10 VLAK DO YUMY, kde stvárnil postavu menom Darden alebo akčné sci-fi s Gerardom Butlerom GAMER (ako Travis Scotch).

V posledných rokoch došlo k nárastu Johnnyho popularity. Medzi posledné snímky, v ktorých sa zatiaľ objavil patria sci-fi VŠEMOCNÝ (s Bradleym Cooperom a Robertom De Nirom) a pokračovanie fantasy komixu – GHOST RIDER 2 (s Nicolasom Cageom) z roku 2011.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.