Fisher Stevens


(Steven Fisher)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 27.11.1963

Miesto Narodenia: Chicago, Illinois, USA

Herecká Filmografie:

  1. Ave, Caesar! (2016)  
  2. F2014 (2014)
  3. Grandhotel Budapešť (2014)  
  4. LOL (2012)  
  5. Slečna nebezpečná (2012)  
  6. Legend of Korra, The (2012)
  7. Rising Stars (2010)
  8. Rio Sex Comedy (2010)
  9. Experiment, The (2010)  
  10. Fake (2010)
  11. Henry's Crime (2010)  
  12. Fired! (2007)
  13. Californication - Orgie v Kalifornii (2007)
  14. Damages - V ohrození života (2007)  
  15. Prebudenie (2007)  
  16. Red Angel (2007)
  17. ...So Goes the Nation (2006)
  18. Najlepší úlovok (2006)
  19. Undiscovered (2005)
  20. Faktótum (2005)  

Režijná Filmografie:

  1. Ako za starých čias (2012)  
  2. Deepest Dive: The Story of the Trieste (2011)
  3. Just a Kiss (2002)
  4. Zajtrajšie noviny (1996)  
  5. Phinehas (1995)
 

...více

Životopis

Fisher Stevens, nar. 27.listopadu 1963, je americký herec,režisér a producent. Jeho pravé jméno je Steven Fisher. Narodil se v Chicagu, Illionis. Spolu se svými dlouholetými přáteli Robem Morrowem, Nicole Burdett, Pippinem Parkerem, Charle Landry, Nancy Travis a Edem Eisenbergem, založili v roce 1986 divadelní společnost NAKED ANGELS THEATER COMPANY. Taky spoluzaložil filmovou produkční společnost GreeneStreet Films situaovanou v Tribece, New Yorku v roce 1996. Na hudebním albu The Raven od Lou Reeda představoval osobu E.A.Poea. Je skvělým hráčem na harmoniku.

Mezi jeho největší ocenění patří cena Academy Award za nejlepší dokument THE COVE a cena INDEPENDENT SPIRIT AWARDS za nejlepší dokument CRAZY LOVE. Jako herec je známý pro své role v různých seriálech jako třeba EARLY EDITION, kde ztvárnil postavu Chucka Fishmana, seriálu KEY WEST a roli Seamuse O'Neilla, ve filmu HACKERS roli Eugena ' The Plague' Belforda,Iggyho ve filmu SUPER MARIO BROTHERS, Hawka Ganze v komedii THE FLAMINGO KID a Bena Jabituya v sci-fi komedii SHORT CIRCUIT a SHORT CIRCUIT 2. Z televizních produkcí vzpomeňme sitcomy FRASIER,FRIENDS, seriály LAW & ORDER, LOST. Nedávno se objevil ve dvou epizodách seriálu NUMB3RS.

Fisher má za sebou taky 30 letou úspěšnou dráhu divadelního herce na Brodwayi i mimo ni. V roce 1994 hrál v Lincoln Center roli Jiggra Craigina v revivalu RODGER AND HAMMERSTEIN'S CAROUSEL. V počátcích své kariéry měl úspěch ve hře TORCH SONG TRILOGY, kde si zahrál roli Davida - adoptovaného syna homosexuála, kterého hrál sám scénarista Harvey Fierstein a ve hře BRIGHTON BEACH MEMOIRS, kde exceloval spolu s Matthew Broderickem. Během své kariéry hrál ve více než 50 představeních. V roce 2010, Fisher založil novou mediální a dokumentárně-filmovou společnost Insurgent Media, spolu s Andrew S. Karschem a Erikem H. Gordonem. Zajímavosti: Jeden čas chodil s Michelle Pfeiffer než si vzala Davida E. Kellyho. Má sestru Julii Stevens, která je architektkou v Chicagu. S jeho velmi dobrým přítelem Robem Morrowem a Chadem Lowem lyžovali na horách a všichni tři se ztratili a museli být zachraňováni. Při obsazení do filmu THE BURNING si změnil jméno na Fisher Stevens, poněvadž v castingu už byl jeden herec jménem Steven Fisher. Studoval dramatickou tvorbu v HB Studiu v Greenwich Village v NYC. Je vášnivým potapěčem.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.