Anthony Edwards


(Anthony Charles Edwards)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 19.7.1962

Miesto Narodenia: Santa Barbara, Kalifornie, USA

Herecká Filmografie:

  1. Experimenter (2015)    
  2. Big Sur (2013)
  3. Lietadlá (2013)    
  4. Zero Hour (2012)
  5. Flipped (2010)  
  6. Previously On: E.R. (2009)
  7. Motherhood (2009)  
  8. This Is Zodiac (2007)
  9. Zodiac (2007)  
  10. Thunderbirds (2004)  
  11. Zlodeji pamäti (2004)  
  12. Night of Too Many Stars (2003)
  13. Northfork (2003)
  14. Jackpot (2001)
  15. Rock Story (2000)
  16. Srdiečka (1999)
  17. Podoby lásky (1998)  
  18. In Cold Blood (1996)
  19. Môj priateľ duch (1995)
  20. ER (1994)

Režijná Filmografie:

  1. Pohotovosť (1994)  
 

...více

Životopis

19. července 1962 slavili v Santa Barbaře známý architekt a umělkyně narození pátého dítěte Anthonyho. Ten už od dětství tíhnul k herectví. Zbožňoval muzikály s Genem Kellym. Během středoškolských studií jako člen divadelního souboru Santa Barbara Youth Theatre účinkoval v několika hrách, nejvíce ho bavily muzikály.

Od 16 let se objevoval v televizních reklamách. Po ukončení San Marcos High School roku 1980 abssolvoval letní herecký kurz při Royal Academy of Dramatic Arts v Londýně. Poté se zapsal na Universitu Jižní Kalifornie (USC), studia dramatu však nedokončil, místo toho se snažil prosadit ve filmu.

Ještě toho roku, kdy opustil školu, získal malou roli ve filmu ZLATÉ ČASY NA RIDGEMONT HIGH po boku Seana Penna. Dalším krůčkem k filmovému herectví byla role Johna Muldowneyho v HEART LIKE A WHEEL. Z rolí teenagerů a studentů (např. jeho Jonathan Moore v thrilleru DOSTANU TĚ!) se vymanil postavou pilota v TOP GUNU (1986). I přes tento úspěch jeho další filmy diváky moc nezaujaly.

Asi největší slávu si získal až rolí zodpovědného doktora Marka Greena v seriálu POHOTOVOST. Byl za něj čtyřikrát nominován na cenu Emmy. V seriálu hraje s Georgem Clooneym, se kterým si občas zajde zahrát basket i ve skutečném životě. Po několika sériích museli scénaáristé nechat Marka zemřít na mozkový nádor, protože Anthony neměl dost času na svou rodinu. S manželkou Jeanine má syna a tři dcery. Dalším členem rodiny je kočka Nitro.

Po POHOTOVOSTI se na stříbrné plátno prostřednictvím filmu THUNDERBIRDS, nedávno jsme ho mohli vidět v ZODIACOVI Davida Finchera. Kromě herectví si vyzkoušel i režii (CHARLIE'S GHOST STORY, některé díly POHOTOVOSTI) a vlastní produkční společnost AVIATOR FILMS.

A ještě pár zajímavostí: Jeho dědeček z matčiny strany se jako architekt podílel na budování studií Walta Disneyho a pracoval jako konceptuální umělec pro režiséra Cecila B. DeMillea. Anthonyho koníčkem je sledování automobilových závodů a seriálu South Park.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.