Greg Marcks

Greg Marcks

Osobnostcsfd.cz

Herec, Režisér

12. srpna, 1976, Concord, Massachusetts, USA

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2019

Lily

Film - Komedie, Krátkometrážní, Drama


Režisér

2009

Spiknutí: Echelon

Film - Mysteriózní, Thriller, Akční


2003

Zkurvená noc

Film - Komedie, Krimi, Thriller, Drama


2000

Lector

Film - Krátkometrážní, Drama

Životopis

Greg Marcks je americký scénárista a režisér, který se objevil na tomto světě 12. srpna 1976. Narodil se a vyrostl ve městě Chelmsford, ve státě Massachusetts. Navštěvoval střední školu Chelmsford, poté studoval tvůrčí psaní na Carnegie Mellon University v Pittsburghu. Ve studiích pokračoval na Florida State University Film Conservatory, kde získal MFA (další stupeň vzdělání po titulu bakaláře BFA) zaměřený na režii.

Už při studiích na Florida State University napsal svůj první scénář, ke krátkometrážnímu snímku LECTOR (2000), který sám zrežíroval a za který získal řadu ocenění včetně cen na Floridském Filmovém Festivalu. Prvním celovečerním filmem z jeho scénáristické, ale i režijní tvorby je ZKURVENÁ NOC z roku 2003. V tomto snímku se objevila řada zkušených herců jako Hilary Swank, nebo Patrick Swayze. Zatím posledním filmem z Marcksovi režijní filmografie je akční thriller SPIKNUTÍ: ECHELON.

Greg Marcks procestoval všech 50 států USA. Jeho otec byl plukovník amerického letectva, zemřel na rakovinu, když bylo Gregovi čtrnáct let. Má čtyři bratry.

Očko "Mičl" Szyslak

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.