Rachel Blakely

Rachel Blakely

Osobnostcsfd.cz

Herečka

28. července, 1968, Borneo

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2010

Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka

Film - Dobrodružný, Rodinný, Fantasy


2007

Námořní hlídka

Seriál - Dobrodružný, Krimi, Drama


2006

Taylor má trable

Seriál - Komedie, Rodinný


2003

The Turner Affair

Film - Drama


2002

Útok na Alžbětu

Film - Krimi, Thriller, Drama, Akční

The Lost World: Underground

Film - Dobrodružný, Sci-Fi, Akční


2000

Absolutní Agent

Film - Akční


1999

Ztracený svět

Seriál - Dobrodružný, Sci-Fi, Akční

The Lost World

Film - Dobrodružný, Sci-Fi, Akční

Kmen

Seriál - Dobrodružný, Thriller, Drama, Akční


1998

Mladý Herkules

Film - Dobrodružný, Fantasy, Akční

Tales of the South Seas

Seriál - Dobrodružný


1997

Terč

Film - Komedie, Krimi, Akční

Cesta bez návratu

Film - Drama, Akční


1995

Xena

Seriál - Dobrodružný, Fantasy, Akční

Love Until

Film - Romantický


1993

The Feds: Deception

Film - Drama, Akční


1985

Neighbours

Seriál - Drama

Životopis

Rachel Leigh Blakely je herečka australské národnosti a narozena na Borneu 28. června 1968. Jako malá však neměla příliš snadné dětství - její maminka zemřela a výchovu Rachel a její mladší sestry Ruth musel převzít otec. O svém otci se dodnes herečka vyjadřuje s velkou úctou a láskou. Rodina pobývala určitou dobu v Kanadě, ale také ve Španělsku, USA, na čas i ve Skotsku. Potom se ale přestěhovala do Austrálie, která se ji tak od 12 let stala domovem (v té době spatří světlo světa  Rachelina přezdívka -  Bubba).

Austrálie tak přináší velký mezník v jejím životě. Rachel začínala jako vyhazovačka v nočním klubu, přes den pomáhala svému otci na rodinné farmě - odtud umí třeba výborně řídit traktor a další farmářské dovednosti. Během dospívání Rachel žila na dvou farmách, kde spolu se svou mladší sestrou Ruth chodila do školy. V dospělosti  dosáhla výšky 170 cm.

V průběhu života se objevilo pár mužů. Mezi její partnery patřili David Miles, Marion McKenzi, Bruce Miles a Rob Meldrum. Vzala si a také se rozvedla s hercem Peterem Craigem. Ale byl to právě on kdo ji přesvědčil, aby se zúčastnila konkurzu na modelingovou soutěž pořádanou v roce 1990 časopisem Cleo. Mezi uchazečkami z celého světa Rachel nejen že postoupila ve velké konkurenci až do finále, ale nakonec i celou soutěž vyhrála. Tím začala její kariéra modelky. Cena obsahovala kontrakt se společností Chadwick, pro niž zároveň pracoval i její budoucí herecký partner William Roger Snow, znám jako Will Snow ( ze Ztraceného světa jako. John Roxton).

Rachel se  objevila na obrazovkách v reklamě na automobily značky Nissan. Ve své domovině, Austrálii,  je známá hlavně díky roli Gaby Willisové v seriálu SOUSEDÉ (Neighbours).  Blakely  v tomto tv seriálu účinkuje po celé čtyři roky. Vidět jsme ji mohli také  v epizodách seriálu XENA (hrála zde Oddyseovu ženu Penelope), MLADÝ HERKULES (vystupuje jako Alkména).  Známější se stala až díky roli Isabelle Reedové v PŘÍBĚZÍCH Z JIŽNÍCH MOŘÍ a  Marguerite Krux ze ZTRACENÉHO SVĚTA.

Dnes Rachel žije v Sydney, natáčí druhou řadu seriálu pro děti nazvaného MORTIFIED (hraje matku hlavní hrdinky, jíž začíná cloumat puberta). V osobním životě má několik let stálého partnera - Seana Rigbyho. K seznámení došlo  při natáčení seriálu Ztracený svět, kde Sean byl jedním z kaskadérů. Jena z historek je, že Rachel neustále někam zval a ona odmítala, dokonce si šla stěžovat režisérovi, že ji pronásleduje. Nakonec to klaplo ale v lásku a partnerství. V roce 2003 se Rachel stala šťastnou matkou, narodil se ji syn, který dostal jméno Cooper Lee.

Zetwenka

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.