Barbara Crampton

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,   

Narodený: 27.12.1958

Miesto Narodenia: Levittown, Long Island, New York, USA

Herecká Filmografie:

  1. Beyond the Gates (2016)
  2. We Are Still Here (2015)  
  3. Road Games (2015)
  4. Well, The (2014)  
  5. Lords of Salem, The (2012)    
  6. You're Next (2011)
  7. Sisterhood, The (2004)
  8. Trim for Life (2002)
  9. Thy Neighbor's Wife (2001)
  10. Oheň z neba (2001)  
  11. Learning to Surf (2000)
  12. Godson, The (1998)
  13. Cold Harvest (1998)
  14. Vesmírni truckeri (1996)  
  15. Castle Freak (1995)  
  16. Robot Wars (1993)  
  17. Trancers II (1991)  
  18. Majster bábkar (1989)  
  19. Bohatí a pekní (1987)
  20. Zo záhrobia (1986)  
 

...více

Životopis

Tato americká, 163 cm vysoká herečka, se narodila 27. prosince 1962 v Levittownu na newyorském Long Islandu. Vyrostla však ve Vermontu a nejedny letní prázdniny strávila s otcem cestováním po celé zemi s komedianty. A právě tehdy malá Barbarka poprvé přičichla k herectví. Otec ji v tom podporoval a tak není divu, když později začala studovat divadelní umění na Castletonské státní. Zde získala titul bakaláře. V rámci studií ještě ztvárnila postavu Cordelie ve hře Král Lear, aby pak následoval její přesun kam jinam, než do Hollywoodu.

Svůj televizní debut si odbyla v nekonečném seriálu TAK JDE ČAS, a ten filmový pak malou, ale rozhodně ne zanedbatelnou rolí v thrilleru Briana De Palmy DVOJNÍK (1984). O rok později následovala role v komedii FRATERNITY VACATION a pak již její nejslavnější postava, a to studentka Megan Halseyová v hororu Stuarta Gordona RE-ANIMÁTOR. Pro velký úspěch se pak v následujícím roce objevila ve dvou hororech - CHOPPING MALL a ZE ZÁHROBÍ, kde ztvárnila ctižádostivou doktorku Katherin McMichaelovou. Také si zahrála v thrilleru KIDNAPPED, konkrétně dívku, pátrající po své mladší sestře, kterou unesl gang výrobců porna (film vysílala i ČT).

V roce 1987 se nechala zlákat k účasti v další „soap opeře“ tentokrát v s názvem MLADÍ A NEKLIDNÍ, kde vydržela do roku 1993. Následovalo angažmá v další soap opeře GUIDING LIGHT, z níž v roce 1995 přesedlala na BÁJEČNÍ A BOHATÍ. Nakonecse se v roce 1998 vrátila do MLADÍ A NEKLIDNÍ.

Do světa filmu se vrací v roce 1989 hororem MISTR LOUTKÁŘ. Osvědčenou spolupráci s režisérem Stuartem Gordonem (RE-ANIMÁTOR) si zopakovala v roce 1995 hororem CASTLE FREAK a sci-fi VESMÍRNÍ TRAKEŘI (1996). Poté následovala televizní a méně úspěšná filmová tvorba, aby se pak dala znovu dohromady se Stuartem Gordonem v očekávaném filmu HOUSE OF RE-ANIMATOR (2008).

Barbara Crampton žije v současné době v San Francisku se svým manželem Robertem Bleckmanem, s nímž má 2 děti. Věnuje se svým zálibám, mezi něž patří jízda na koni, jóga, lyžování a pod...
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.