James Brolin


(Craig Kenneth Bruderlin)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 18.7.1940

Miesto Narodenia: Los Angeles, Kalifornie, USA

Herecká Filmografie:

  1. The 33 (2015)  
  2. Accidental Love (2015)  
  3. Sisters (2015)  
  4. Elsa & Fred (2014)
  5. Láska, svadba, manželstvo (2011)  
  6. Ochrancovia (2010)
  7. Last Will (2010)
  8. Varieté (2010)  
  9. Angel Camouflaged (2010)
  10. Streisand: Live in Concert (2009)
  11. Vtierka Castle (2009)  
  12. Community (2009)
  13. Kšeftári (2009)  
  14. Bitter/Sweet (2009)
  15. Šanca na lásku (2008)
  16. Stratené mesto (2008)  
  17. American Standards, The (2008)
  18. Reinventing the Wheelers (2007)
  19. Lovci tieňov (2007)  
  20. Svadobné vojny (2006)  

Režijná Filmografie:

  1. Pensacola: Zlaté krídla (1997)
  2. Young Riders, The (1989)
  3. Hotel (1983)
 

...více

Životopis

James Brolin se narodil 18. července 1940 v Los Angeles jako Craig Kenneth Bruderlin. Je nejstarší z pěti dětí (má dva bratry a dvě sestry) Henryho Bruderlina a Sue Helen Bruderlinové (za svobodna Mansurové). Jako dítě se spíš zajímal o zvířata a letadla, než o herectví. V jeho teenagerovské věku ho začal fascinovat herec James Dean. Na Los Angeleské renomované University High School se stal spolužákem herce Ryana O'Neala, který Jamese pozval navzdory jeho vrozené plachosti na casting do herecké agentury. Univerzitu dostudoval v roce 1958 a rodina v čele Ryanem O'Nealem ho začala tlačit do herectví.

Jeho první rolí byla postava v seriálu BUS STOP (1961). Zahrál si sice jen v jedné epizodě tohoto seriálu, ale tato role mu otevřela dveře k účinkování v celé řadě filmových inscenací ... VOYAGE TO THE BOTTOM OF THE SEA, MARGIE, LOVE, AMERICAN STYLE, TWELVE O'CLOCK HIGH A THE LONG, HOT SUMMER. Ve dvaceti letech změnil příjmení na Brolin a podepsal svou první velkou smlouvu s 20th Century Fox. Brolin začal dostávat malé role v celovečerních filmech TAKE HER, SHE'S MINE (1963), DEAR BRIGITTE (1965), FANTASTIC VOYAGE (1966). V roce 1967 získal Brolin svou první hlavní roli ve filmu THE CAPE TOWN AFFAIR. Po neúspěchu tohoto filmu dostal James od studia 20th century Fox padáka. V roce 1966 se James oženil s Jane Cameron Agee. Z tohoto manželství má James dvě děti Jess a Joshe.

Zlom v jeho kariéře přišel během let 70tých, kdy se James začal objevovat v hlavnějších rolích několika celkem dost úspěšných filmů GABLE AND LOMBARD (1976), THE CAR (1977), CAPRICORN ONE (1978), THE AMITYVILLE HORROR (1979) a HIGH RISK (1981).

V roce 1983 byl Brolin také kamerově testován pro roli Jamesse Bonda ve filmu Octopussy. V roce 1984 se po 18 letech rozvádí s Jane. V roce 1985 byl také blízko k tomu, aby se objevil jako James Bond ve filmu Pee-Wee's Big Adventure. V tomto roce také potkal herečku Jan Smithers a v roce 1986 se pár vezme. V roce 1987 se jim narodila dcera Molly Elizabeth.

V devadesátých letech se James věnoval spíše televizní tvorbě. V roce 1995 se rozvedl i se svou druhou manželkou a rok na to se James potkává se zpěvačkou a herečkou Barbarou Streisand. Za dva roky 1. července 1998 se berou. Až v 21. století James dostává několik podpůrných rolí v kasovních trhácích Stevena Soderbergha, TRAFFIC (2000), jako Jack Barnes v CATCH ME IF YOU CAN (2002), hlavní roli v roce 2003 v komedii A GUY THING a v komedii THE ALIBI (2006). Poslední film, na který se zatím připravuje je romantická komedie NAILED v hlavní roli s Jake Gyllemhallem.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.