Virginia Madsen

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 11.9.1963

Miesto Narodenia: Chicago, Illinois, USA

Herecká Filmografie:

  1. Daj si pozor (2016)    
  2. Joy (2015)  
  3. Dead Rising (2015)  
  4. Lost Boy (2015)  
  5. Hot Flashes, The (2013)  
  6. Anna Nicole (2013)
  7. Crazy Kind of Love (2013)  
  8. Znova chuť žiť (2012)  
  9. Hornet's Nest (2012)
  10. Jan (2012)
  11. Hell on Wheels (2011)  
  12. Červená Čiapočka (2011)  
  13. Father of Invention (2010)  
  14. Scoundrels (2010)
  15. Oscar's Red Carpet 2009 (2009)
  16. 81st Annual Academy Awards, The (2009)  
  17. Wonder Woman (2009)  
  18. Hrôza v Connecticute (2009)
  19. Diminished Capacity (2008)
  20. Being Michael Madsen (2007)

Režijná Filmografie:

  1. Lo chiamavano Jeeg Robot (2015)  
 

...více

Životopis

Je tomu už 25 let, kdy se poprvé objevila před kamerou. Ostatně k tomu nikdy neměla daleko, její rodina filmem a televizí doslova dýchala. Jejím bratrem je respektovaný herec zásadních vedlejších rolí Michael Madsen (THELMA A LOUISE, GAUNEŘI, KILL BILL). Ona sama navštěvovala herecké kurzy a vzápětí pochopila, že v rodném Chicagu na slušnou práci zrovna nenarazí a přestěhovala se do slunné Kalifornie.

Netrvalo to dlouho a její píle a talent se zúročily. Všiml si jí nejen slavný David Lynch (DUNA, 1984), ale objevila se i ve sci-fi ELEKTRICKÉ SNY a záhy její sny mířily tím správným směrem. Zanedlouho se do diváckého povědomí zapsala i rolí milenky italského fašistického vůdce v TV seriálovém dramatu MUSSOLINI (1985). Právě k televizi se pak několikrát vracela, ve světě filmu ne a ne narazit na silnou látku. Sic se i nyní pravidelně obklopuje zajímavými hereckými kolegy a relativně výraznými režiséry, výsledky se dostavují zcela výjimečně.

Objevila se například v druhém HIGHLANDEROVI po boku Seana Conneryho, v erotickém dramatu Dennisa Hoppera ŽHAVÉ MÍSTO (1990) vedle Dona Johnsona a tehdy dvacetileté Jennifer Connelly (Virginia překvapila rolí znuděné a sexuálně nenasytné ženy z maloměsta), ve slavném hororu CANDYMAN s podmanivou hudbou Philippa Glasse z roku 1992 nebo v průměrném dramatu Roba Reinera DUCH MINULOSTI (1996) s brilantním Jamese Woodsem. Její kariéru následně „zbrzdily“ příjemné mateřské povinnosti a do filmových ateliéru se vracela jen sporadicky. Když se ale legendární Francis Ford Coppola doslechl, že by znovu ráda hrála, pozval ji na konkurz svého projektu podle románu Johna Grishama. V dramatu z právnického prostředí VYVOLÁVAČ DEŠTĚ se sešla například s Mattem Damonem.

Na další zajímavé nabídky ale opět jen čekala (proto brala role v podprůměrných snímcích jako AMERICKÁ ZBRAŇ, ZÁMEK HRŮZY, ČEKEJ NEHYBNĚ apod.), příležitostně účinkuje v divadle a na přelomu tisíciletí se na několik let stahuje před televizní obrazovku. Až Alexander Payne ji vytáhl opět na výslunní, kam bezpochyby patří. Podle všeho je tak dosavadním vrcholem její spolupráce s tímto nezávislým tvůrcem v nostalgické komedii BOKOVKA (2004), a to v roli rozvedené servírky Mayi po boku Paula Giamattiho, za kterou získala nominaci na Zlatý glóbus i na Oscara.

Zdatně si vedla i v netradičním muzikálu a posledním snímku legendárního Roberta Altmana ZÍTRA NEHRAJEME (2006), ale od té doby přišly jen další průměrné role (s Harrisonem Fordem v thrilleru FIREWALL, s Billy Bobem Thortonem v rodinném ASTRONAUTOVI nebo s Jimem Carreym v rozporuplném thrilleru 23).
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.