Bruce Sinofsky

Osobnostcsfd.cz

Herec, Režisér

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2007

Montclair

Film - Drama


2004

Metallica: Some kind of monster

Film - Dokumentární, Hudební


1996

Ztracený ráj: Dětské vraždy v Robin Hood Hills

Film - Dokumentární, Krimi


Režisér

2011

Ztracený ráj 3: Očistec

Film - Dokumentární


2007

Závislost

Film - Dokumentární


2004

Metallica: Some kind of monster

Film - Dokumentární, Hudební


2003

Hollywood High

Film - Dokumentární


2002

One Who Day

Film - Dokumentární


2001

Good Rockin' Tonight

Film - Dokumentární


2000

Ztracený ráj: Odhalení

Film - Dokumentární, Krimi

FanClub

Seriál


1998

Where It's At: The Rolling Stone State of the Union

Film - Dokumentární, Hudební


1996

Ztracený ráj: Dětské vraždy v Robin Hood Hills

Film - Dokumentární, Krimi


1995

Begging Game, The

Film


1992

Brother's Keeper

Film - Dokumentární


1983

America Undercover

Seriál - Dokumentární


Host

2009

Red Carpet Report

Seriál - Krátkometrážní, Publicistický, Talk-show


Archivní záběry

2016

Oscar 2016

Seriál - Publicistický

Životopis

Narozen 31. března 1956 v Bostonu v Massachusetts. Beran znamením, možná tak trochu i povahou. Svou kariéru zahájil jako střihač TV reklam a celovečerních filmů u společnosti Maysles Films. Od doby, co začal pracovat coby editor u Maysles Films uběhlo 8 let a v roce 1989 se při společné práci spřátelil s Joem Berlingrem. Mělo to za následek, že v roce 1991 založili vlastní produkční a divadelní distribuční společnost Creative Thinking International Ltd. Spojili tak dohromady své schopnosti a zkušenosti a dali se na tvoření dokumentárních úkonů v podobě cinema-verité bez komentáře. Tímto dali možnost divákům udělat si svůj vlastní subjektivní pohled na dané téma.

Prvním a nutno říci, velice úspěšným společným projektem byl v roce 1992 BROTHER’S KEEPER – dokument o vraždě obklopené nezodpovězenými otázkami. Zajistil jim cenu za nejlepší dokumentární film (nezávislé ocenění) a diváckou cenu na Sundance Film Festival. Dalším snímkem pod záštitou jejich společnosti je dokument PARADISE LOST: THE CHILD MURDERS AT ROBIN HOOD HILLS – zachycující chlapce, obviněné z provedení 3 rituálních vražd. Za něj si na vrub úspěchu připsali nominaci a velice kladný ohlas na Sundance Film Festival a v sekci Forum na berlínském filmovém festivalu. WHERE IT’S AT: THE ROLLING STONE STATE OF THE UNION je dalším dokumentem v podání jejich režie a produkce. Vytvořen byl v roce 1997 a vysílán na ABC v květnu 1998.

Dva roky na to, čtyři roky po PARADISE LOST: THE CHILD MURDERS AT ROBIN HOOD HILLS (v té době spolu režírovali již téměř 10 let) společným úsilím vytvořili pokračování: PARADISE LOST 2: REVELATIONS. Ještě stihli vytvořit TV seriál FUNCLUB – projekt o známých osobnostech jako např: Michael Jackson, Elton John,Sting, Ozzy Osbourne nebo kapela Metallica. Zhruba v této době začíná komunikace mezi Joem Berlingrem a Brucem Sinofskym váznout, přátelství se dostává na bod mrazu. Joe se totiž pouští na sólovou dráhu (výsledkem je propadák Blair Witch 2). Netrvá ovšem dlouho a dvojice dokumentaristů opět spolupracuje. V letech 2002 – 2004 vzniká překvapivě otevřený dokument METALLICA: SOME KIND OF MONSTER, jenž také nepostrádá kladný ohlas.

Mezi další jeho projekty (ať už s Joem nebo bez) se řadí: seriál AMERICA UNDERCOVER (1993), THE GAME BEGGING (1995), GOOD ROCKIN TONIGHT (2001), ONE WHO DAY (2002), HOLLYWOOD HIGH (2003). Spolupracoval mimo jiné také se známými osobnostmi jako např: Bob Rock, skupina Metallica nebo dokonce Elvis Presley.

Veronika "nakiniki" Motúzová

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.