Hudson Leick

Hudson Leick

Osobnostcsfd.cz

Herečka

9. května, 1969, Cincinnati, Ohio, USA

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2016

Hudson Leick Yoga Basics

Film - Sportovní


2013

Mid Life Gangster

Film - Krimi, Drama, Akční


2012

From the Mouths of Babes

Seriál - Dokumentární


2011

All It Will Ever Be

Film - Krátkometrážní, Drama


2010

Zákon a pořádek: Los Angeles

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Thriller, Drama

Paris Connections

Film - Mysteriózní, Romantický


2008

Unconditional

Film - Krátkometrážní, Drama

One, Two, Many

Film - Komedie


2007

Kazatel smrti

Film - Horor, Thriller


2006

Žralok

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Drama

Povstání strojů

Film - Horor, Sci-Fi, Thriller, Akční


2005

Xena Warrior Princess: The Final Season

Film - Dokumentární, Krátkometrážní


2003

Plastická chirurgie s. r. o.

Seriál - Krimi, Drama

Volání mrtvých

Seriál - Dobrodružný, Drama


2002

Fastlane

Seriál - Komedie, Krimi, Thriller, Drama, Akční

At Last...

Film - Dobrodružný, Krátkometrážní, Drama, Fantasy


2001

Ledové srdce

Film - Krimi, Thriller


2000

Kriminálka Las Vegas

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Thriller, Drama


1999

Mrazivý faktor

Film - Dobrodružný, Komedie, Thriller, Akční

Safe Harbor

Seriál - Drama

Blood Type

Film - Komedie, Drama


1998

Denial

Film - Komedie, Drama


1997

After the Game

Film - Mysteriózní, Drama


1996

Sedmé nebe

Seriál - Rodinný, Drama

Únos letu 285

Film - Thriller, Akční

Dangerous Cargo

Film - Thriller


1995

Xena

Seriál - Dobrodružný, Fantasy, Akční

Herkules

Seriál - Dobrodružný, Fantasy, Akční

Univerzitní nemocnice

Seriál - Drama


1994

Dotek anděla

Seriál - Rodinný, Drama, Fantasy

Noční jezdec 2010

Film - Sci-Fi, Akční


1992

Melrose Place

Seriál - Drama, Romantický


1991

Sexual Considerations

Film - Drama


1990

Zákon a pořádek

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Thriller, Drama


1984

CBS Schoolbreak Special

Seriál - Rodinný, Drama, Romantický


Archivní záběry

1995

Xena

Seriál - Dobrodružný, Fantasy, Akční

Xena

Seriál - Dobrodružný, Fantasy, Akční

Xena

Seriál - Dobrodružný, Fantasy, Akční

Xena

Seriál - Dobrodružný, Fantasy, Akční

Xena

Seriál - Dobrodružný, Fantasy, Akční

Životopis

Heidi Hudson Leick se narodila 9. května 1969 v Cincinnati, stát Ohio. Přestěhovala se do Rochesteru v New Yorku, kde absolvovala střední školu. Poté se z Hudson stala modelka a dostala tak možnost procestovat Evropu a navštívit i Japonsko. V New Yorku také vystudovala prestižní hereckou školu Neighborhood Playhouse.

Hudson popisuje svoji střední školu jako "barbie studium", kde mezi doslova umělými děvčaty byla ona ten průměr. Střední škola k ní zkrátka nebyla příliš přátelská: "V mém životě se stalo hodně zvláštních věcí. Na střední mi byla přidělena přezdívka "Odpadek", což mi moc nepřidalo. Někteří kluci mi tak říkali, protože jsem podle nich takhle vypadala." Když opustila školu a vydala se k modelingu, stále jí v životě něco chybělo: "Nevěděla jsem, co chci v životě dělat, chtěla jsem ale být naprosto odlišná. Začala jsem s modelingem okolo sedmnácti, ale byla jsem v tom hrozná. Nebyla jsem dostatečně hezká, ani vysoká. A o tom celý modeling je."

Hudson tedy modeling opustila, aby se mohla věnovat herectví. Propracovala se seriály UNIVERSITY HOSPITAL i MELROSE PLACE – údajně se také ucházela o roli Sedmé ze seriálu Star Trek: Voyager – až se v roce 1996 dostala k seriálu XENA: WARRIOR PRINCESS. Zde ztvárnila svoji životní roli – ďábelskou bojovnici Callisto. Již od první chvíle, kdy při castingu na tuto roli vstoupila do místnosti, producenti věděli, že je ta pravá. "Myslím, že hrát Callisto jsem brala tak trochu jako terapii. Všichni ti kluci na střední škole mi vlastně pomohli Callisto pochopit. Protože když pořád křičí a bojuje, je to jenom díky tomu, jak moc je zraněná a rozzlobená." V seriálu si však mohla zkusit zahrát i naprosto hodnou Callisto, která vykoupila své hříchy. Podobnou roli si vyzkoušela i během natáčení Xeny, kdy dostala možnost ztvárnit anděla smrti v seriálu TOUCHED BY AN ANGEL: "Hodně velký odklon od Callisto, ale pro mě to bylo snadné. Můžu hrát obě tyto postavy, protože je mám obě v sobě. Mám Callistin hněv, ale zároveň mám ze všeho radost, hlavně z věcí, kterými mě život obdařil."

Hudson je také velikou oblíbenkyní na fanouškovských setkáních seriálu Xena – dokáže na jevišti skvěle improvizovat, zatímco odpovídá na dotazy diváků. Tyto tzv. konvence jí dávají prostor vyjádřit nejen svou krásu a specifický humor, ale především setkat se se svými fanoušky, o které se vždy zajímá. Velmi pěkně popsala svůj zážitek s Hudson jedna americká fanynka: "Jeden ze zaměstnanců organizace pořádající konvenci byl na mě neurvalý, rozbrečela jsem se a s pláčem si šla sednout do kouta. Hudson měla autogramiádu, ale když mě uviděla, ihned vstala, odstrčila toho muže a přišla ke mně. Její slova mi v té chvíli moc pomohla."

Hudson má na jógu několik osvědčení a je členem California Yoga Teacher's Association. Jógu studuje již více než 10 let a v posledních letech ji i vyučuje spolu s dalšími známými jóga-mistry. Hudson se v józe specializuje na metody zvané Kundalini a Hatha jóga a při svých hodinách je vyučuje dohromady. V současné době pracuje ve společnosti Healing Heart Yoga, která pomáhá všem lidem po celém světě, kteří si chtějí napravit tělo i ducha. V Nepálu vystudovala techniku meditace jménem Vipassana a další techniku 5Rhythms, založenou na učení známé alternativní zpěvačky jménem Gabrielle Roth.

Svůj čas a energii momentálně věnuje společnosti Healing Heart Yoga, díky které cestuje různě po světě a vyučuje jógu, aby co nejvíce lidí mohlo během jejích hodin uvolnit své tělo i mysl. Sama sebe popsala následovně: "Jsem opravdu duchovně založená. Nehlásím se k žádnému náboženství, ale věřím v něco víc než jsem jen já sama. Věřím v hledání ducha a splynutí s někým jiným."

Je to zkrátka žena, která má své poslání. Její snaha je propagovat způsoby odlišné pro většinu společnosti – samo-uzdravování se, důvěra v sebe, láska v sebe. Kdosi o Hudson řekl, že je to moderní Johanka z Arku, snaží se lidem pomáhat otevírat srdce a měnit duše. Stále však nepřerušila svoji hereckou kariéru, ačkoliv ve velkofilmech ji těžko uvidíte. Pokud jste měli štěstí, mohli jste ji zahlédnout v maličké roli v seriálech FASTLANE, CSI: CRIME SCENE INVESTIGATION či NIP/TUCK. Zahrála si také v nízkorozpočtové sci-fi SHOCKWAWE a hororu HALLOWED GROUND. Hudson Leick prostě stíhá to, co ji baví.

J "Kubulla" Vo

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.