Rufus Sewell


(Rufus Frederick Sewell)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,   

Narodený: 29.10.1967

Miesto Narodenia: Twickenham, Middlesex, Velká Británie

Herecká Filmografie:

  1. Ushers, The (2016)
  2. Bohovia Egypta (2016)  
  3. The Man in the High Castle (2015)
  4. Život a smrť Ježiša Krista (2015)  
  5. Hercules (2014)    
  6. Where the Devil Hides (2014)
  7. All Things to All Men (2013)
  8. Hotel Noir (2012)
  9. Abraham Lincoln: Lovec upírov (2012)    
  10. Restless (2012)
  11. Koniec prehliadky (2012)
  12. Zen (2011)
  13. Piliere Zeme (2010)  
  14. Turista (2010)  
  15. Vinyan (2008)
  16. Nulová šanca (2008)  
  17. John Adams (2008)  
  18. Downloading Nancy (2008)  
  19. British Film Forever (2007)
  20. Nezlomná vôľa (2006)  
 

...více

Životopis

Rufus Frederick Sewell se narodil 29.10.1967 v Twickenhamu. Jeho matka Jo pochází z Walesu, otec Bill Sewell byl australský animátor (podílel se např. na slavném beatlesovském snímku ŽLUTÁ PONORKA) a zemřel, když bylo Rufusovi 10 let. Vyrůstal s matkou a nevlastním otcem, má jednoho sourozence – bratra Caspara. Rufus byl dvakrát ženatý, poprvé krátce s asistentkou módního časopisu Yasmine Abdallah, jeho další ženou se stala herečka Amy Gardner, s níž má syna Billyho (nar. 2002). Přesto že manželství stále trvá, od r. 2004 žijí odloučeně, zůstali však dobrými přáteli a syn žije střídavě u obou rodičů.

V letech 1986-89 studoval herectví na Central School of Speech Drama v Londýně, kde ho objevila herečka Judi Dench a Tim Piggett Smith ho angažoval do zájezdového divadelního souboru Compess Theatre Company. S tímto souborem absolvoval turné s představením KOMICI (hra Trevora Griffitha) a KRÁLOVSKÝ HON NA SLUNCE (od Petera Shaffera). Celou sezonu 1993 účinkoval v londýnském Národním divadle ve hře Toma Stopparda ARKÁDIE a za svůj výkon byl nominován na cenu Lawrence Oliviera. Mezi další významné divadelní role patří zejména Shakespearův MACBETH v Queen´s Theatre. Účinkoval také v Královském národním divadle v Osbornově dramatu LUTHER nebo ve hře SHINING CITY na Brodwayi.

Debutoval ve filmu Dona Boyda TWENTY-ONE, jeho první výraznou filmovou rolí byla postava psychotického Tima v thrilleru DIRTY WEEKEND (režie M. Winner). Nejčastěji však bývá obsazován do historických filmů, jako je NEBEZPEČNÁ KRÁSA, TRISTAN A ISOLDA, HAMLET (r. K. Branagh), PŘÍBĚH RYTÍŘE nebo ILUZIONISTA. Z televizní tvorby je to např. KAREL II.- MOC A VÁŠEŇ (z produkce BBC) nebo minisérie HELENA TROJSKÁ. Z dalších filmů stojí za zmínku romantické drama DIVOKÁ ZEMĚ, ILLUMINATA nebo vynikající melodrama PLAMENY LÁSKY (v originále CARRINGTON, někdy překládáno jako V žáru lásky), kde hraje malíře Paula Gertlera, jehož lásku neopětuje emancipovaná malířka Dora Carringtonová (Emma Thompson) kvůli svému komplikovanému vztahu s homosexuálním spisovatelem Lyttonem Stracheyem (Jonathan Pryce).
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.