Barney Clark

Barney Clark

Osobnostcsfd.cz

Herec

25. června, 1993, Hackney, Londýn, England, Velká Británie

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2007

Divoká krása

Film - Drama


2005

Oliver Twist

Film - Rodinný, Drama


2004

The Brief

Seriál - Krimi, Drama, Romantický


2002

Foylova válka

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Drama


2001

Neposlušné srdce

Film - Komedie, Drama

Životopis

Barney Clark se narodil v Londýně 25. června 1993. Má dvojí národnost díky matce Australance a otci, který je z Anglie. První náznaky herectví se u něj začaly objevovat v brzkém dětství kdy dostal loutkové divadlo. V oblibě měl vyprávění příběhů a časem vymýšlel i svoje vlastní představení pro rodinu a přátelé.  Na základní škole se u něj projevil rostoucí zájem o dramata. Ve škole také hrál několik zábavných her pro rodiče a spolužáky. V šesti letech poprvé absolvoval herecký kurz Anna Scher Theatre, světově proslulého společenství divadel v Islingtonu v Londýně.

Rodinný přítel Tom Hunsinger v roce 2001 Barneyho obsadil do role Jamese ve svém filmu NEPOSLUŠNÉ SRDCE (The Lawless Heart). I přesto, že měl Barney ve filmu jen jednu větu nastartovalo to je kariéru. V tomto filmu si ho všimlo mnoho filmových agentů a role se začaly jenom hrnout. Rodiče však chtěli aby měl i přesto syn normální dětství, a proto odmítali komerční a reklamní role.

Na jaře roku 2003 se Joyce Nettler, režisérka společnosti Anna Scher Theatre zapojila do obsazování herců do válečného dramatu FOYLOVA VÁLKA. Při výběru herců navštívila mnoho škol a na jedné našla Barneyho. Toho obsadila do role Tima, živého a drzého chlapce. V roce 2004 se zúčastnil konkursu na hlavní roli ve filmu OLIVER TWIST. Byl vybrán z 800 chlapců a Barney se díky tomuto filmu Romana Polanského stal známý po celém světě. Za postavu Olivera dostal zatím největší honorář. V roce 2007 si zahrál zatím svou poslední roli ve filmu DIVOKÁ KRÁSA po boku Julianne Moore.

Mikuláš "mikumal" Malina

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.