Anthony LaPaglia

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 31.1.1959

Miesto Narodenia: Adelaide, Jižní Austrálie, Austrálie

Herecká Filmografie:

  1. Annabelle: Creation (2017)    
  2. The Assignment (2016)
  3. Eichmann Show, The (2015)  
  4. A Good Marriage (2014)  
  5. Showrunners: A Documentary Film (2013)
  6. Crazy Kind of Love (2013)  
  7. Americana (2012)
  8. Overnight (2012)  
  9. Mental (2012)
  10. Underground (2012)  
  11. Ride, The (2011)
  12. In Loco Parentis (2011)
  13. All-Star Superman (2011)
  14. Happy Feet 2 (2011)
  15. Legenda o sovích strážcoch (2010)  
  16. Balibo (2009)
  17. $9.99 (2008)
  18. Architect, The (2006)
  19. Played (2006)
  20. Happy Feet (2006)  

Režijná Filmografie:

  1. Sydney Unplugged (2013)
 

...více

Životopis

Od roku 1984 působí v USA, přešel od povolání učitele k herectví. Prosadil se v mimobroadwayské inscenaci komedie Johna Godbera Chvastouni. Po boku Marcii Gay Hardenové se představil na jevišti McCarter Theater ve hře Davida Rabeho Those the River Keeps a v newyorském Public Theater účinkoval ve hře Steva Tesiche On the Open Road. Je laureátem ceny Tony 1998 za svůj výkon v Millerově dramatu Pohled z mostu. Od konce 80. let se uplatňuje jako charakterní herec, obsazovaný především do rolí etnických městských postav, zejm. italského původu).

Vedle policistů vytváří postavy, jejichž charaktery a činy jsou mnohdy v rozporu se zákony: Al Caponeův brutální zabiják Frank Nitti v životopisném TV snímku Nitti - Neústupný; bratranec mafiánského bosse Stevie Dee, směšně galantní nápadník starší dcery - povoláním policistky (Ally Sheedyová) - stavebního šéfa (Alan Alda), v satirické komedii Betsyina svatba (r. A. Alda); mafiánský zabiják Barry Muldano v kriminální komedii podle knihy Johna Grishama Nebezpečný klient (r. J. Schumacher); majitel opravny aut Rob, kterého okradl o peníze jeho přítel a bývalý zaměstnanec (Steve Buscemi), ve smutné komedii Můj nejmilejší bar (r. S. Buscemi).
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.