Trevor Eve

Trevor Eve

Osobnostcsfd.cz

Herec

1. července, 1951, Birmingham, England, Velká Británie

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2021

Americká výprava

Seriál - Drama, Historický


2019

My Best Friend's Christmas

Film - Romantický


2018

Čas čarodějnic

Seriál - Drama, Romantický, Fantasy


2017

Bees Make Honey

Film - Komedie, Mysteriózní, Drama


2015

Unforgotten

Seriál - Krimi, Drama

The Interceptor

Seriál - Krimi, Drama


2014

Death of a Farmer

Film - Drama


2013

Smrt přichází do Pemberley

Film - Krimi, Mysteriózní, Drama, Romantický


2012

Playhouse uvádí

Seriál - Drama


2011

Únos a výkupné

Seriál - Krimi, Thriller, Drama


2010

Na tuhle nemám

Film - Komedie, Romantický

Protiúder

Seriál - Thriller, Drama, Akční

Bouquet of Barbed Wire

Seriál - Drama


2009

Framed

Film - Drama


2008

Hughie Green, Most Sincerely

Film - Drama


2006

The Family Man

Film - Drama


2004

Troja

Film - Drama, Romantický, Historický

Lawless

Film - Krimi, Thriller, Drama


2002

Posedlost

Film - Mysteriózní, Drama, Romantický


2000

Mrtvé probouzeti

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Drama


1999

David Copperfield

Film - Drama

Strážní andělé

Film - Sci-Fi, Thriller, Drama

An Evil Streak

Film - Drama


1998

Kmen

Film - Drama

Appetite

Film - Mysteriózní, Thriller

Heat of the Sun

Seriál - Mysteriózní

Next Birthday

Film - Krátkometrážní


1996

Sama na lásku

Film - Drama


1995

Politikova žena

Seriál - Drama


1994

Krůček k vraždě

Film - Thriller

No Man's Land

Film - Drama

Don't Get Me Started

Film - Komedie, Drama


1993

Osudný svah v Aspenu

Film - Drama, Akční


1992

A Doll's House

Film - Drama

In the Name of the Father

Film - Krátkometrážní

President's Child, The

Film - Thriller


1991

Parnell & the Englishwoman

Seriál - Drama


1990

A Sense of Guilt

Seriál - Drama

Mirage

Film - Krátkometrážní


1989

Aféra Profumo

Film - Drama, Historický

Stone Age, The

Film - Komedie


1988

Beryl Markham: A Shadow on the Sun

Film - Drama


1987

A Wreath of Roses

Film


1985

Korsičtí bratři

Film - Dobrodružný

Shadow Chasers

Seriál - Mysteriózní, Fantasy

Shadow Chasers

Film - Dobrodružný, Horor, Mysteriózní


1984

To je vražda, napsala

Seriál - Komedie, Krimi, Mysteriózní, Drama

Lace

Film - Drama


1983

Jamaica Inn

Film - Thriller, Drama

Brother's Tale, A

Film - Drama


1979

Drákula

Film - Horor, Romantický

Shoestring

Seriál - Drama


1977

London Belongs to Me

Seriál - Drama


1976

Children

Film - Krátkometrážní, Drama


Host

2000

GPTV

Seriál


1993

GMTV

Seriál - Publicistický, Talk-show


1974

The Russell Harty Show

Seriál - Talk-show

Životopis

Trevor John Eve je britský filmový a televizní herec. V roce 1979 se proslavil rolí hlavního vyšetřovatele v detektivním seriálu SHOESTRING /1979-1980/ a do myslí diváků se také zapsal ztvárněním postavy detektiva Petera Boyda z televizního drama seriálu WAKING THE DEAD /2000-2011/.

Eve se narodil v Sutton Coldfield, poblíž Birminghamu, rodičům Elsie /roz.Hamer/ a Stewartu Frederickovi Evemu. Otec byl původem angličan a matka welšanka pocházející z Glynneathu. Trevor Eve vystudoval Bromsgrove School, kde také získal první zkušenosti s amatérským školním divadlem. Během mladých let chtěl být Eve umělcem, nicméně byl z této cesty odrazen a naopak začal studovat architekturu na Kingston Polytechnic College v Londýně. Po třech letech zanechal studia a zapsal se na slavnou Royal Academy of Dramatic Art /RADA/, kde při odchodu ze školy byl oceněn medailí The Bancroft Gold Medal. V průběhu jeho herecké kariéry hrál profi ale i amatérský tenis.

Během 70.let 20.st. až do dnešních dnů prožil Eve bohatou hereckou kariéru, jak na jevišti tak i ve filmu a televizi. Jedním z jeho raných divadelních úspěchů bylo ztvárnění Paula McCartneyho ve hře Willyho Russella "John, Paul, George, Ringo and Bert" na prknech divadla Lyric Theatre na londýnském West Endu, která získala ceny The Evening Standard Award a London Critics Award pro nejlepší muzikál.

V pořadu Laurence Olivier Presents se objevil ve hře "Hindle Wakes", režírované samotným Laurencem Olivierem. V roce 1977 pak potkal na castingu k Zeffirelově hře "Filumena" svou budoucí ženu Sharon Maughan. Jeho úspěchy na divadle pokračovaly v roce 1981, kdy získal cenu Laurence Olivier Award pro nejlepšího herce za postavu Jamese Leedse ve hře "Children of a Lesse God". Po krátkém působení na The Royal Court Theatre se vrátil zpět na West End, a pak do National Theatre, kde jako Paolino exceloval ve hře "Man, Beast And Virtue".

Svou druhou cenu Laurence Olivier Award získal za ztvárnění Dr.Astrova ve hře "Uncle Vanya", za kterou vyhrál i The British Regional Theatre Award pro nejlepšího herce ve vedlejší roli. V televizi zaznamenal svůj první velký úspěch se seriálem A SENSE OF GUILT /1990/ nebo s drama seriálem A DOLL'S HOUSE /1992/, po boku Juliette Stevenson, se kterou také pracoval na cenou BAFTA oceněném politickém dramatu THE POLITICIAN'S WIFE /1995/. V roce 1998 se zúčastnil natáčení seriálu HEAT OF THE SUN, které se natáčelo v Zimbabwe. Následně v roce 2000 získal hlavní roli v již zmíněném kultovním seriálu Waking the Dead. Jeho prvním velkým filmem a rolí byla postava Jonathana Harkera z hororu DRACULA /1979/, režírovaným Johnem Badhamem.

Odbočkou na album When Love Speaks, namluvil Shakespearovy sonety, ten samý rok hrál postavu Croppera ve filmu POSSESSION /2002/ s Gwyneth Paltrow v hlavní roli a jako Velior si zahrál v historickém velkofilmu TROY /2004/. V roce 2010 hrál postavu otce hlavní hrdinky v romantické komedii SHE'S OUT OF MY LEAGUE a jako Peter Manson účinkoval ve filmovém remaku britského seriálu ze 60.let BOUQUET OF BARBED WIRE /2010/. O rok později hrál ve třídílném drama filmu KIDNAP AND RANSOM, který se natáčel v Jižní Africe.

Eve se prosadil i jako úspěšný producent. V roce 1995 založil Projector Productions, které produkovalo TV filmy Cinderella s Kathleen Turner v hlavní roli, Alice Through The Looking Glass s Kate Beckinsale nebo Twelfth Night s Chiwetelem Ejioforem. Z nejnovější tvorby můžeme vzpomenout roli soudce Sira Selwyna Hardcastlea z drama seriálu BBC, DEATH COMES TO PEMBERLEY /2013/ nebo postavu Roache z dramatu THE INTERCEPTOR /2014/.

19.února 2014 byl Eve účasten na oslavách stého výročí založení RADA, které se odehrávalo na Buckinghamském paláci. On i jeho žena Sharon byli poctěni možností pohovořit a předvést svůj herecký um přímo před královnou Elizabeth v inaugurační hale spolu s Hugh Lauriem, Sirem Tomem Courtenayem a Dame Helen Mirren. Evovi byl přidělen přednes výňatku z Higginsova Pygmalionu.

Eve je ženatý s Sharon Maughan s kterou má tři děti. Alice Sophii, která je také herečka, Jacka, který se živí tvorbou filmů a George, který je frontmanem kapely Two Bottle Jump. Je zajímavostí, že Eve, jeho žena Maughan a dcera Alice se všichni objevili ve filmu She's Out of My League, kde hráli postavy otce, matky a jejich dcery. V populárním pořadu o automobilech TOP GEAR, zajel čas jednoho kola na okruhu za 1 minutu a 48 sekund, když v prvním zkušebním kole skončil s autem mimo dráhu v bahně a poté musel zastavit protože mu během jízdy upadlo kolo.

Eve se zajímá o golf, malování, architekturu a tenis. Je fanouškem Chelsea F.C. a patronem charitativní organizace Child Hope International.

Lukáš "gatuso" Častulík

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.