Camilla Belle


(Camilla Belle Routh)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

10.0/10 (1 hlas)

Herec,   

Narodený: 2.10.1986

Miesto Narodenia: Los Angeles, Kalifornie, USA

Herecká Filmografie:

  1. Of Corset's Mine (2017)
  2. Diablo (2015)  
  3. Open Road (2013)
  4. Cavemen (2013)  
  5. I Brake for Gringos (2012)
  6. Bangkok Love Story (2012)  
  7. Zbohom Prada (2011)  
  8. Breakaway (2011)  
  9. Bumped (2011)
  10. Conan (2010)
  11. Father of Invention (2010)  
  12. Dirty Dancing 3: Capoeira Nights (2010)
  13. Výnimoční (2009)  
  14. Deriva, À (2009)
  15. 10 000 pred Kristom (2008)  
  16. Trap, The (2007)
  17. Na linke je vrah (2006)  
  18. Quiet, The (2005)  
  19. Ballad of Jack and Rose, The (2005)  
  20. Chumscrubber, The (2005)  
 

...více

Životopis

Camilla Belle Routh se narodila roku 1986 v Los Angeles, stát Kalifornie, jako dcera Jacka Routha a Christiny, módní návrhářky brazilského původu. Navštěvovala Marlborough School, soukromou dívčí školu v Los Angeles. Belle je vášnivou pianistkou, mluví plynně několika jazyky včetně španělštiny a portugalštiny (rodný jazyk její matky). Podílela se narůzných charitativních akcích a je mezinárodní mluvčí asociace Kids With A Cause, která dává pomocnou ruku dětem žijícím v chudobě, hladu, bez možnosti vzdělání nebo týraným dětem.

Belle se začala nejdříve objevovat v reklamách a později pokračovala ve filmech pro kabelovou televizi včetně Trapperd Beneath the Earth, Annie: A Royal Adventure!, Poison Ivy II: Lily nebo Law. Její méně významné role byly v populárních filmech jako A Little Princess, The Lost World: Jurrasic Park a Practical Magic. Velmi dobře ztvárnila hlavní roli Lizzle v Back to the Secret Garden. Mimojiné se objevila v reklamě pro americká Public Broadcasting Service (PBS) běžící v devadesátých letech.

V roce 2005 Belle hraje dceru Daniel Day-Lewise ve filmu The Ballad of Jack and Rose. Film byl omezený pouze na divadelní edici, ale přesto byla Belle označena jako působivý objev u filmového kritika Jamese Berardinelliho. Toho samého roku zahrála důležitou roli ve filmu The Chumscrubber, který vyšel také jen v omezené edici. Následovalo drama The Quiet, kde hrála po boku Elishi Cuthbert, hluchoněmou tajemnou mladou dívku. Rok poté se Belle objevila v hlavní roli předělávky hororu Screen gems, Na lince je vrah. Film byl inhned po vydání 3. února 2006 považován za podařený a vydělal celkem přes $45 milionů, z čehož $21 milionů krátce po vydání.

Nyní je obsazena v epickém filmu Rolanda Emmericha, natáčejícím se v Jižní Africe a Namibii, 10.000 BC, který by měl mít premiéru v roce 2008.

Je kamarádka s herci Justinem Chatwinem a Jamiem Bellem, které potkala při natáčení The Chumscrubber. Mezi její další přátele patří například tenisová hvězda Maria Sharapová. Velmi ráda sleduje brazilskou mýdlovou operu se svou matkou a často navštěvuje matčinu rodinu v São Paulu.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.