Bin Won

Bin Won

Osobnostcsfd.cz

Herec

29. září, 1977, Jeongseon County, provincie Kangwon, Jižní Korea

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2010

Muž odnikud

Film - Krimi, Thriller, Akční


2009

Matka

Film - Krimi, Mysteriózní, Thriller, Drama


2004

Pouta války

Film - Válečný, Drama, Akční

Uri hyeong

Film - Drama


2002

Peurenjeu

Seriál


2001

Killeodeului suda

Film - Komedie, Drama, Akční


2000

Gaeul donghwa

Seriál - Drama, Romantický

Kkokji

Seriál - Drama, Romantický


1999

Kwangki

Seriál - Drama


1998

Redi go!

Seriál - Romantický


1997

Peuropojeu

Seriál - Romantický

Životopis

Je nejmladší z pěti sourozenců. Má jednoho bratra a tři sestry. Je to velice populární herec a je znám takřka po celé Asii.

Bin Won měl svůj první televizní debut v roce 1996. Jeho role mladého rebela v drama snímku KKOKJI (2000) ukázala jeho herecký potenciál a začal být uznáván jako talentovaný a nadějný herec. Jeho herecký průlom nastal v roce 2000 ve známém TV-seriálu GEAUL DONGHWA / AUTUMN FAIRY TALE. Role v tomto úspěšném dramatu ho vynesla do herecké elity a stal se nejpopulárnějším hercem v Korei. V roce 2002 si zahrál v japonsko-jihokorejské koprodukci seriálu FRIENDS. Pak přišli role ve filmech KILLEODEULUI SUDA / GUNS AND TALKS (2001) a URI HYEONG / MY BROTHER (2004), ale jeho největší role přišla ve válečném dramatu TAEGEUKGI HWINALLIMYEO / POUTA VÁLKY, která dokonala jeho slávu v mezinárodním filmu. Úspěšně kritikou uznávaná POUTA VÁLKY rozpoznaly jeho herecké schopnosti.

Poté byl Bin Won v listopadu roku 2005 povolán do jihokorejské armády. Sloužil na hranici mezi severní a jižní koreou, kam se dobrovolně přihlásil. 2. června 2006 armáda oficiálně potvrdila propustku Bin Wona ze služby. Důvod byl ten, že mladý herec utrpěl zranění křížového svalu. Bin podstoupil operaci a byl propuštěn 7. června 2006. Po operaci byl další rok v rehabilitačním středisku.

Won Bin byl jmenován na zvláštního zástupce korejského výboru UNICEF. Jeho nový film od Joon-Ho Bonga MADEO/MOTHER, bude vydán v první polovině roku 2009.

Robert "Bobek27" Mrzena

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.