Pavel Trojan

Osobnostcsfd.cz

Herec

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

1933

Jsem děvče s čertem v těle

Film - Hudební, Komedie


1928

Děvče z tabákové továrny

Film - Drama, Romantický


1927

Dvě oči, které nezklamou

Film - Drama, Romantický

Životopis

Pavel Trojan patří bohužel do nemalé skupiny herců, o kterých se ani v dnešní době nepodařilo dohledat mnoho informací. Neznáme tak zůstává datum a i místo narození, a nebýt několika málo zpráv, nevěděli bychom o něm vůbec nic.

Pavel Trojan měl být židovského původu a působil jako operní a operetní pěvec. Jako host vystoupil pouze na počátku 30. let 20. století v Tylově divadle a ve Velké operetě. Bohužel jeho další angažmá se nepodařilo dohledat, je však pravděpodobné, že účinkoval na některé ze zahraničních scén (operní pěvec a divadelní ředitel Mirko Bukovský ho ve své publikaci kterou sepsal po roce 1950 zmiňuje jako německého tenoristu české národnosti).

Ve filmu, tehdy ještě němém, si poprvé zahrál v roce 1928, když si ve filmu Haničko, co s tebou bude? zahrál menší roli Karlovského. Záhy však ve filmu Děvče z tabákové továrny (1928) sehrál jednu z hlavních rolí Pavla Rodena. Po 5 letech byl obsazen do velké role tajemníka Zdenka Hradila, který byl milencem paní Ireny Kalibové (Lída Baarová) ve filmu Jsem děvče s čertem v těle (1933). V tomto filmu dostal příležitost zazpívat hned několik písní a předvést tak alespoň něco ze svého pěveckého umění.

Bohužel jiné informace nejsou dnes známé, jediné co s určitosti víme, že nezahynul v žádném koncentračním táboře (pro svůj židovský původ). Snad další pátrání doplní velké mezery v jeho pracovním a i osobním životě.

JA.RO.KO.

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.