Benjean

Benjean

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec/čka

1987

Hledá se Benji

Film - Dobrodružný, Rodinný


1983

Záměna

Film - Komedie

Benji, Zax and the Alien Prince

Seriál - Rodinný, Sci-Fi


1981

Oko za oko

Film - Dobrodružný, Akční

Benji Takes a Dive at Marineland

Film - Krátkometrážní, Rodinný


1980

Nebeský pes

Film - Komedie, Krimi

Benji at Work

Film - Dokumentární, Krátkometrážní, Rodinný


1978

Benji's Very Own Christmas Story

Film - Krátkometrážní, Rodinný

Phenomenon of Benji, The

Film - Dokumentární


1977

Benji 2: Dobře utajený kód

Film - Dobrodružný, Rodinný

Životopis

Nejchytřejší jsou voříšci. Čistokrevnost s sebou nese hloupost.

Většina psích herců trpí tím, co se dá nazvat uhrančivé oko trenérovo. Což znamená, že neustále koukají po svém pánečkovi a nehrají, ale předstírají špatně naučené pózy. Benji, ať už v jakékoliv své inkarnaci, byl jiný. Životný, improvizující herec, který reagoval i na improvizaci lidských herců a nevypadalo to uměle.

Prvním Benjim, což je vlastně původně smyšlené filmové jméno, byl pes trenéra Franka Inna Higgins (více v biografii Higginse), který hrál pouze v jediném Benjiho filmu. Ve všech následujících pak hráli jeho potomci, kteří stejně jako potomci Pala (Lassie) převzali jeho filmové jméno. Všechny snímky měly stejného režiséra, Joea Campa a stejného zvířecího trenéra Franka Inna.

Benji byl jako druhý pes v historii filmu uveden do síně slávy American Humane's Animal Actors (první byl Pal=Lassie), kterážto společnost vytvořila zvířecí obdobu Osk2arů, a dvakrát obdržel American Guild of Variety Artists' Georgie Award jako nejlepší zvířecí bavič roku. A společně s Tomem Hanksem a Tomem Cruisem byl diváky zvolen jako jeden z deseti nejpopulárnějších bavičů USA.

K dnešnímu dni (7/2006) hráli ve filmu celkem čtyři psi stejného jména. Poslední z nich fenka Benjean, hrála v BENJI SE VRACÍ (2004), neměla geneticky s Higginsem nic společného. Stejně jako Higgins pocházela z psího útulku, ale v Gulfportu v Mississippi, kde ji roku 2001 režisér Camp po čtyřměsíčním hledání náhodou objevil, když si přijel prohlédnout úplně jiného psa. A o necelých pět týdnů později se už objevila v televizi v zábavném pořadu GOOD MORNING AMERICA.

“Tohle štěně je určitě nejchytřejší a nejbystřejší, jaké jsme zatím měli. A, mimochodem, je to ona a ne on. Tedy postava je pes, ale hraje ho fenka. Je stejně dobrá herečka, jako Higgins.” - Joe Camp

Joe Camp je autor a režisér všech snímků s Benjim, zároveň drží veškerá práva na cokoliv s Benjim spojené a to od chvíle, kdy byl nucen při originálním BENJIM převzít veškerou reklamní část projektu. S trenérem Frankem Innem tehdy při propagaci sjezdili půlku USA a přeměnili tak nízkorozpočtový snímek v jeden z nejúspěšnějších zvířecích rodinných příběhů všech dob.

J "monolog" D

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.