Tom Skerritt


(Thomas Alderton Skerritt)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

10.0/10 (1 hlas)

Herec, Režisér,  

Narodený: 25.8.1933

Miesto Narodenia: Detroit, Michigan, USA

Herecká Filmografie:

  1. Ein Hologramm für den König (2016)
  2. Field of Lost Shoes (2014)
  3. Middletonská romanca (2013)  
  4. Macík (2012)    
  5. Soda Springs (2012)
  6. Artist Toolbox, The (2011)
  7. Your Love Never Fails (2011)  
  8. Black, White and Blues (2010)
  9. For Sale by Owner (2009)
  10. Velveteen Rabbit, The (2009)
  11. White Collar (2009)  
  12. Biela smrť (2009)  
  13. Podvodníci (2008)
  14. Beer for My Horses (2008)
  15. Dr. Jekyll a pán Hyde (2008)
  16. Vražedné vlny (2007)  
  17. Vojna anjelov (2006)  
  18. Bratia a sestry (2006)  
  19. Mammoth (2006)  
  20. Beznádej (2006)  

Režijná Filmografie:

  1. Satanove obete (1997)
  2. Picket Fences (1992)
  3. Question About Sex, A (1990)
 

...více

Životopis

Je to zvláštne, že sa človek celý život snaží niečo robiť a napokon zostane známy „len“ ako nervy nestrácajúci kapitán lode, ktorej posádku vyvraždil vesmírny alien v klasike Ridleyho Scotta. Hoci predtým hral v inej klasike, Altmanovom celovečernom MASH, kapitán A. J. Dallas z drsného sci-fi teroru VOTRELEC zostane asi jeho najznámejšou rolou. Ako napovedajú úvodné titulky, pôvodne bol hrdinom on, miláčikom režiséra a napokon publika sa však napokon stala tretia dôstojníčka na palube a tak sa Skerritt v polovici porúčal a sľubne sa rozbehnutú sériu prenechal svojej čiernovlasej platonickej láske (ešte v prvej verzii scenára bola medzi nimi erotická scéna). Nie pre všetkých z nás sa však z filmu stala najobľúbenejšou postavou práve Ripleyová.

Ale nemusel závidieť. Hviezdou sa síce už nestal, ale svoje si vždy odrobil. V roku 1982 prijíma ponuku účinkovania v populárnom sitcome NA ZDRAVIE! (Cheers), kde bol jedným z mnohým štamgastov (konkrétne poštár) barmana Teda Dansona. Televízii zostáva verný nastálo, okrem iného preňho znamená istotu stabilného zárobku a uchádzajúceho rešpektu - hosťovaním v seriáloch (S.W.A.T.), hraním vo filmoch (Frankenheimerova CESTA DO VOJNY o prezidentovi Johnsonovi a jeho problémoch s Vietnamom) a odmenou mu bol nekonfliktný seriál PICKET FENCES, kde hral rodinne založeného šerifa Jimmyho Brocka v malom americkom mestečku.

Vidieť ste ho mohli v Cronenbergovej MRTVEJ ZÓNE, jednom z mála pokusov ako-tak natočiť bestseller Stephena Kinga alebo v hite TOP GUN, ktorý natočil Scottov mladší brat Tony. Neschádzal z cesty a po omyloch (POLTERGEIST 3, ŤAH JAZDCOM s kedysi hviezdnym Lambertom) sme si ho zapamätali ako reverenda a prísneho tatka Brada Pitta a Craiga Sheffera v dráme Roberta Redforda A RIEKA TEČIE, hral v OCEĽOVÝCH MAGNÓLIACH, ktoré sa preslávili najmä oscarovou nomináciou pre Juliu Robertsovú, na konto si pripísal cenené indiánske DYMOVÉ SIGNÁLY, kapitána Rhodesa v ambicióznom akčniaku Brucea Willisa SLZY SLNKA. Neviditeľným nebol ani ako Drumlin v „inteligentnom sci-fi“ Roberta Zemeckisa a Jodie Fosterovej KONTAKT a v netradičnej romantike INÁ SESTRA, kde kryl chrbát Juliette Lewisovej a Giovannimu Ribishimu.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.