David Dobkin

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

 Režisér,  

Narodený: 23.6.1969

Miesto Narodenia: Washington, Okrsek Kolumbie, USA

Režijná Filmografie:

  1. Arthur & Lancelot (2015)
  2. Into the Badlands (2015)  
  3. Sudca (2014)  
  4. Friends with Benefits (2011)  
  5. Change-Up, The (2011)  
  6. Aj Santa má brata (2007)  
  7. 2005 MTV Movie Awards (2005)
  8. Ako uloviť družičku (2005)  
  9. Šanghajskí rytieri (2003)  
  10. Niet úniku (1998)
  11. Love Street (1994)
 

...více

Životopis

David Dobkin je bývalý scénárista, producent, ale známý především jako americký režisér, který se narodil 23. června 1969, ve Washingtonu. Navštěvoval střední školu Walta Whitmana v Marylandu, poté absolvoval s vyznamenáním New York University. Oženil se s televizní scénáristkou Megan Wolpert, což je také dcera producenta Jaye Wolperta.

Než se David Dobkin dostal k filmu, pracoval jako režisér videoklipů pro umělce, jako 2Pac, nebo skupinu Sonic Youth. Poté režíroval řadu reklam pro velké společnosti, jako ESPN, Coca-Colu, Hondu, či Heineken.

Prvním Dobkinovým celovečerním, režijním počinem je drama z roku 1998 o milostném trojúhelníku NENÍ ÚNIKU, s Joaquinem Phoenixem v hlavní roli. V roce 2003 navázal na film Tenkrát na východě, režiséra Toma Deye a natočil pokračování s názvem RYTÍŘI ZE ŠANGHAJE, hlavní herecké výkony opět obstaralo duo Jackie Chan a Owen Wilson.

Po předchozí úspěšné spolupráci, se Owen Wilson objevil i v dalším snímku režiséra Dobkina. V roce 2005 natočil romantickou komedii NESVATBOVI, k Wilsonovi se ve filmu připojil Vince Vaughn. Právě Vaughn si zahrál i v dalším jeho filmu, rodinné, vánoční komedii s názvem SANTA MÁ BRÁCHU (2007). Další komedií z Dobkinova režisérského repertoáru je z roku 2011 s Ryanem Reynoldsem V CIZÍ KŮŽI.

V současné době se David Dobkin věnuje produkci, a pracuje na svém dalším filmu. Na motivy komiksů připravované akční komedii THE FLASH, zatím to vypadá tak, že se divákům představí v roce 2013. David má starší sestru Jill, se svou ženou Megan Wolpert mají jedno dítě.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.