Otto Ballon

Otto Ballon

Osobnostcsfd.cz

Herec

22. května, 1912, Brno, Rakousko-Uhersko

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

1937

Panenství

Film - Psychologický, Drama


1934

Hřích mládí

Film - Drama, Romantický

Životopis

Otto Ballon, dnes již neznámá tvář herce, který nám tu po sobě zanechal pouhé dvě role, ale i tak stojí zato si ho občas připomenout.

Jeho otec se jmenoval František Ballon a matka Františka roz. Dapeciová. O jeho životě však mnoho informací nemáme. Jisté je, že režisér brněnského Národního divadla Aleš Podhorský ho přivedl do souboru tohoto divadla, to se psal rok 1934 a Otto Ballon v divadle vydržel až do roku 1937.

Za dobu jeho působení na brněnské scéně zde odehrál 12 rolí, ale nutno podotknout, že pouze epizodky. Byl to právě režisér Podhorský, který ho přivedl i k filmu, když se v roce 1935 rozhodl natočit v Brně film Hřích mládí. Otto Balon zde hrál výraznou roli Ing. Dochvilného, který se zamiluje do svedené dívky Lídy Hlubinové v podání herečky Hany Vítové.

Na další roli si musel počkat až do roku 1937, kdy ho režisér Otakar Vávra obsadil do menší role malíře Karla Páleného. Byla to jeho druhá a zároveň poslední role ve filmu.

V době své divadelní a filmové kariéry pobýval střídavě v Brně a Bratislavě. Současně s hraním v brněnském divadle studoval v Brně i na Lékařské fakultě. Bohužel informace, zda studium dokončil, nám známé nejsou. Stejně tak nevíme nic o jeho profesním a osobním životě po roce 1938.

JA.RO.KO.

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.