Lída Ondrová

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1936

Sextánka

Film - Drama, Romantický

Na tý louce zelený

Film - Komedie

Světlo jeho očí

Film - Drama, Romantický

Irčin románek

Film - Komedie, Romantický

Tvoje srdce inkognito

Film - Komedie

Životopis

Velmi půvabná herečka, Lída Ondrová,  která po sobě v českém filmu zanechala jen pět rolí, by si zajisté zasloužila v dnešní době větší pozornost.

Lída (Ludmila) Ondrová se narodila 22. prosince v Moravské Ostravě, psal se rok 1912. V roce 1936 se měla zúčastnit filmové soutěže, kam poslala svou fotku a byla vybrána pro roli Micky, kamarádky rozmazlené a nafoukané Elišky Davidové v podání Nancy Rubensové, ve filmu Světlo jeho očí. Ihned po natočení tohoto filmu vše nasvědčovalo tomu, že se zrodila nová filmová hvězdička, jelikož si zahrála vedlejší roli prodavačky Evy, zamilované do pedikéra Šafránka, v podání Václava Trégla.

Pak následovala menší role chovanky penzionátu Hany Linkové, která se skamarádí s hlavní hrdinkou, Irčou Miňovskou v podání Jiřiny Steimarové, ve filmu Irčin románek. Pak následovaly ještě dvě, ale již jen epizodní role, studentka Vlasta Nečasová ve filmu Sextánka a kadeřnice a zároveň jedna z milenek sňatkového podvodníka Gustava Horowitze, v podání Oldřicha Nového, ve filmu Na tý louce zelený.

Po tomto úspěšném roce 1936 již nikdy nenatočila žádný jiný film a ani nemáme o Lídě Ondrové další informace. Naznáme ani datum a místo úmrtí.

JA.RO.KO.

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.