Kevin Reynolds

Kevin Reynolds

Osobnostcsfd.cz

Herec, Režisér, Scenárista

17. ledna, 1952, San Antonio, Texas, USA

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2017

Robin Hood - první celebrita mimo zákon

Film - Dokumentární


2002

Duelling Directors: Ridley Scott & Kevin Reynolds

Film - Dokumentární, Krátkometrážní


1991

Robin Hood: The Myth, the Man, the Movie

Film - Dokumentární, Krátkometrážní


Režisér

2016

Ve jménu Krista

Film - Dobrodružný, Mysteriózní, Drama, Akční


2012

Hatfieldovi a McCoyovi

Seriál - Válečný, Western, Drama, Romantický, Historický


2006

Tristan a Isolda

Film - Dobrodružný, Drama, Romantický, Akční


2002

Hrabě Monte Cristo

Film - Dobrodružný, Thriller, Drama, Romantický


1997

187 - Kód pro vraždu

Film - Drama


1995

Vodní svět

Film - Dobrodružný, Sci-Fi, Thriller, Drama


1994

Rapa Nui - střed světa

Film - Drama, Akční


1991

Robin Hood: Král zbojníků

Film - Dobrodružný, Drama, Romantický, Akční, Historický


1988

Bestie

Film - Dobrodružný, Válečný, Drama


1985

Neuvěřitelné příběhy

Seriál - Horor, Sci-Fi, Thriller, Fantasy

Fandango

Film - Komedie


1980

Proof

Film - Krátkometrážní


Scenárista

2016

Ve jménu Krista

Film - Dobrodružný, Mysteriózní, Drama, Akční


2012

Rudý úsvit: Nová krev

Film - Akční


1994

Rapa Nui - střed světa

Film - Drama, Akční


1985

Fandango

Film - Komedie


1984

Rudý úsvit

Film - Dobrodružný, Válečný, Akční


1980

Proof

Film - Krátkometrážní

Životopis

"Kevin Costner by měl hrát jen ve filmech, které sám režíruje. Pracoval by tak zároveň se svým nejoblíbenějším hercem i režisérem.“

V panteonu režisérů akčních filmů najdete klasiky jako Jamese Camerona, hvězdy jako Michaela Baye a také tvůrce, jejichž jméno zůstává ve stínu jejich filmů jako Martina Campbella. Kevin Reynolds, tvůrce populárních akčních popcornů jako ROBIN HOOD: KRÁL ZBOJNÍKů či VODNÍ SVĚT, patří do poslední jmenované skupiny.

Rodilý texasan vystudoval a následně pár let provozoval právničinu než od ní na konci 70. let dezertoval na filmová studia na USC (University of South California) v Los Angeles. Tady natočil studentský kraťas o potapěčích PROOF (1980) a seznámil se s tehdy ještě neznámým Kevinem Costnerem. Film viděl Steven Spielberg a nabídl Reynoldsovi možnost natočit si podle něj celovečerní debut FANDANGO (1985), autobiografickou road movie, do níž Reynolds obsadil Costnera. Spielberg byl ale hotovým snímkem natolik zklamán, že se k němu odmítl hlásit a film nezabodoval ani u diváků.

Příliš dobře si nevedl ani jeho druhý film, válečné drama BESTIE (1988). Podruhé Reynolds s Costnerem (nyní už velkou hvězdou) spojili síly na dobrodružném popcornu ROBIN HOOD: KRÁL ZBOJNÍKů (1991), ze kterého se vyklubal megahit, když při nákladech necelých 50 milionů dolarů, vydělal celosvětově osminásobek a stal se po T2 druhým komerčně nejúspěšnějším filmem roku. Spolupráce obou Kevinů se ale neobešla bez problémů – při postprodukci byl film přestříhán producenty (mezi něž patřil i Costner a z tohoto producentského sestřihu nebyl Reynolds nijak nadšen.

Přesto mu Costner produkoval i jeho další počin, dobrodružný film RAPA NUI: STŘED SVĚTA (1994) a následně se spolu pustili do nechvalně známého VODNÍHO SVĚTA (1995). Komplikované natáčení na vodě (točilo se na Havaji), do kterého nepříznivě zasáhla mořská nemoc a bouře, která zničila drahé kulisy, se nakonec prodražilo na v té době rekordních 175 milionů a film byl s americkými tržbami 80 milionů považován za obrovský propadák. Reynolds navíc během postprodukce opustil film kvůli tvůrčím neshodám s Costnerem.

Ve skutečnosti se snímek finančně zahojil ve zbytku světa a na videu, ale ani tak se nikdo dvakrát nehrnul do další spolupráce s režisérem „Fishtaru“ nebo Kevin´s Gate, jak bylo VODNÍMU SVĚTU posměšně přezdíváno po dvou velkých propadácích 80. let, Ishtaru a Heaven´s Gate. Reynoldsova cesta zpět na vysokorozpočtové výsluní pak vedla přes drsné komorní drama ze školního prostředí 187 (1997) a historické podívané HRABĚTE MONTE CRISTO (2002) a nejnověji TRISTAN A ISOLDA (2006).

Josef "choze" Blažek

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.