Lar Park-Lincoln

Lar Park-Lincoln

Osobnostcsfd.cz

Herečka

12. května, 1961, Dallas, Texas, USA

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2022

Ghost Party

Film - Mysteriózní


2021

13 Fanboy

Film - Horor

Autumn Road

Film - Horor, Drama

Rose Blood: A Friday the 13th Fan Film

Film - Horor


2020

Sky Sharks

Film - Horor, Komedie

Expulsion

Film - Sci-Fi, Thriller, Drama


2014

Hallow Pointe

Film - Horor, Thriller


2013

Crystal Lake Memories: The Complete History of Friday the 13th

Film - Dokumentární, Horor


2009

His Name Was Jason: 30 Years of Friday the 13th

Film - Dokumentární

From the Dark

Film - Horor, Sci-Fi, Thriller, Drama

Gravestoned

Film - Horor


2007

Máma v akci 2

Film - Mysteriózní


2005

City of Justice

Seriál


1995

Vesmír: Civilizace v ohrožení

Seriál - Sci-Fi, Válečný, Drama, Akční


1990

Beverly Hills 90210

Seriál - Drama, Romantický

Osudový půvab

Film - Thriller


1988

Pátek třináctého 7

Film - Horor, Sci-Fi, Drama

Freddyho noční můry

Seriál - Horor, Thriller


1987

Četa v akci

Seriál - Válečný, Drama

Dům II

Film - Horor, Komedie, Fantasy

Dívčí akademie

Film - Komedie

Ohara

Seriál - Krimi, Drama


1986

Outlaws

Seriál - Krimi, Sci-Fi, Western, Akční


1985

Children of the Night

Film - Drama


1984

To je vražda, napsala

Seriál - Komedie, Krimi, Mysteriózní, Drama

Hunter

Seriál - Krimi, Thriller, Drama, Akční

Cesta do nebe

Seriál - Rodinný, Drama, Fantasy


1979

Knots Landing

Seriál - Drama


Hostka

2017

Slasher Scotty

Seriál - Talk-show

Životopis

Lar Park Lincoln je krásná modrooká blond herečka, která se pravým jménem jmenuje Jamie Lee Park a narodila se 12. května v roce 1961 v Dallasu, Texasu v USA. Od 5 prosince 1981 byla vdaná za Michaela Lincolna a tak začala vystupovat právě pod jménem Lar Park Lincoln. S Michaelem má dceru Piper, která je také herečka a syna Trevora. Vždy měla sen stát se herečkou, psát scénáře, pomáhat začínajícím hercům a herečkám a učit je. Všechno co chtěla se jí splnilo. Má ráda horory, miluje Hitchcockovy filmy třeba Psycho nebo Carrie, starší filmy s Jamie Lee Curtis, první Pátek třináctého z roku 1980.

Její první herecké zkušenosti začaly v roce 1985 a to v televizním dramatu CHILDREN OF THE NIGHT postavou Valerie. Hrála prostitutku a za tuto roli dokonce získala i cenu. Film točila CBS. Rozjezd byl slibný a dále se objevila v jednom díle seriálu HUNTER v třetí sezóně v jedenácté epizodě nazvané BAD COMPANY (1987). Pak ještě v tom samém roce si zahrála v jednom díle seriálu OUTLAWS.

Přišla její první velká filmová role, a to rovnou hlavní, v komedii PRINCESS ACADEMY (1987). Zahrála si v dnes již v kultovním filmu HOUSE II – THE SECOND STORY (1987), který je posuzován jako lepší než první díl. Zahrála si ještě v jedné epizodě seriálu HIGHAWAY TO HEAVEN. Od toho roku začala hrát ve velmi populárním seriálu KNOTS LANDING jako Linda Faifgate. A hrála v celkem v 38 epizodách až do roku 1991, kde se mohla setkat s velmi populárními osobnostmi té doby.

V roce 1988 si zahrála v hororu FRIDAY 13TH PART VII – NEW BLOOD (1988). Role Tiny Sheprd se stala její nejslavnější. Na filmu se začlo pracovat už v roce 1987. Lar Park Lincoln zde hraje dívku, která má telekinezní schopnosti. Samotné natáčení jí bavilo, už z toho důvodu, že je velkou fanynkou celé série. Film vydělal dost, ale měl smůlu na velkou cenzuru, takže krvavé scény musely být z filmu vystřihnuty. Na film se hodně připravovala. Radila se s lékaři a navštěvovala pacienty s stejnými nebo podobnými schopnostmi jaké má její filmová postava. Málem v tomto filmu nehrála, na castingu se objevila až později, protože její agenti nebyli moc nadšeni jejim působením v hororu, ale ona tu roli moc chtěla. Natáčení jí bavilo, s režisérem byla zadobře, byla ráda, že na ní nekřičel ani jí neztrapňoval. Sama o své roli řekla, že se nenechala inspirovat postavou Carrie. "Carrie byla cvok a Tina je jen zmatená." řekla.

Pak se objevila v jednom díle seriálu FREDDY'S NIGHTMARES a v následujícím roce pouze v jednom díle slavného seriálu TOUR OF DUTY. Díky své popularitě byla pozvána i do OPRAH WINFREY SHOW a nebo také do ENTERTAINMENT TONIGHT. Účinkovala však i jiných radiových a televizních talk show. V následujícím roce si zahrála v dalším televizním filmu FATAL CHARM kde ztvárnila sexy upírku. Sice skončilo její hraní v seriálu KNOTS LANDING, ale začala hostovat v epizodních rolích v seriálech jako MURDER, SHE WROTE v roce 1992. Pak až v roce 1995 ještě v epizodě SPACE: ABOVE AND BEYOND. Ještě se objevila v seriálu BEVERLY HILLS 90210.

A nastala první velká rána osudu. V roce 1995, den po výročí svatby, tedy 5 prosince umírá její manžel na rakovinu, kterou trpěl 2 a půl roku a ona se rozhodla opustit hereckou kariéru a vrátila se zpět do rodného Dallasu, aby tam vychovávala své dvě děti. Tragédie jí však nezlomila. Začala na sobě více pracovat a chystat svůj velký návrat do filmového průmyslu, který se jí opravdu vydařil. Je všem fanouškům vděčná jak se k ní chovají a hlavně jak jí pomohli po smrti manžela, proto nikdy neodmítne fanouškovi dát autogram. Film úplně neopustila, pracovala na sobě a postupně se stala jedním z nejlepších učitelů pro herce, herečky, modely a modelky. Jednomu ze svých studentů produkovala film STATIC, který pojednává o závislosti mladistvých na heroinu. Zajímavý byl v tom, že byl kompletně tvořen teenagery aby vynikl jeho smysl.

V roce 2005 se rozhodla pro herecký návrat a v Texasu natočila akčně-komediální seriál CITY OF JUSTICE, který byl pojat jako parodie na policajtské seriály sedmdesátých a osmdesátých let, jako Stasky and Hutch nebo Miami Vice. Mimo herectví si připočítala i post autorky, režisérky i producentky. Spolurežírovala například celovečerní film o rasové diskriminaci s názvem BLACK AND WHITE. V květnu 2005 se účastnila Horror Convention v Los Angeles. Jedná se o fanouškovské setkání pro fandy hororu, ale poprvé se předvedla na festivalu Fangoria Weekend of Horrors v New Yorku, po natočení FRIDAY 13TH PART VII – NEW BLOOD. V roce 2007 hrála v televizním filmu INSPECTOR MOM: KIDNAPPED IN TEN EASY STEPS. O další dva roky si zahrála ve video hororu GRAVESTONED. Horor je její oblíbený žánr a tak další její role byly v hororech jako FROM THE DARK a FRIGHTLAND.

A přišla druhá rána osudu. Poté co se na Lar znovu usmálo štěstí, objevila se další zničující zpráva. Rakovina. Vypadaly jí vlasy, ale chemoterapie zabrala a ona se může dál radovat. Lar Park Lincoln je velmi všestranná žena. Kromě herectví a schůzek s rodinou a přáteli má Lar ráda i pozemní hokej. Mimo herectví pracovala i jako moderátorka na teleshoppingovém programu QVC, kde prodávala produkt s názvem The Freedom Bag. A jako každý herec nebo významější člen štábu pracující na sérii FRIDAY 13TH jezdí na různá shromáždění a autogramiády série FRIDAY 13.TH. Navíc vlastní produkční firmu Ooh La Lar Productions.

Sama napsala pokračování FRIDAY 13TH PART VII – NEW BLOOD ve kterém se měla Tina jako psychiatrička vrátit po letech do Crystal Lake se svou dcerou a chtěla ho udělat tak, aby série získala respekt, který si zaslouží. Před vydáním Freddy Vs. Jason se to snažila prodat Paramount Pictures. Napsala knihu GET STARTED-NOT SCAMMED! ve které pomáhá mladým hercům a snaží se je i jejich rodiče varovat před špínou tohohle filmového byznysu a s tím co k němu patří. Její motto je: Dream, Believe, Achieve. Sni, Uvěř, Dosáhni. Lar Park Lincoln ví o čem mluví. Celým svým životem se řídila těmito třemi slovy, pouze tři slova jí dokázala vynést,až na vrchol a překonat všechny tvrdé zkoušky života.

LAR PARK "LION-MR.T" LINCOLN

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.