Connie Nielsen


(Connie Inge-Lise Nielsen)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,   

Narodený: 3.7.1965

Miesto Narodenia: Elling, Jutsko, Dánsko

Herecká Filmografie:

  1. Wonder Woman (2017)  
  2. Justice League (2017)
  3. Løvekvinnen (2016)
  4. Stratton (2016)  
  5. Runner, The (2015)  
  6. 3 dni na zabitie (2014)  
  7. Following, The (2013)  
  8. Nymphomaniac Part 2, The (2013)
  9. Nymphomaniac (2013)
  10. Diplomat, The (2012)
  11. Hemingway & Gellhorn (2012)
  12. Vietnam in HD (2011)  
  13. Perfect Sense (2011)  
  14. Boss (2011)
  15. Mellem linierne (2010)
  16. Kidnappet (2010)
  17. Shine of Rainbows, A (2009)
  18. Danny Fricke (2008)
  19. Vzbura v Seattli (2007)  
  20. Situation, The (2006)
 

...více

Životopis

Dánka Connie Inge-Lise Nielsenová nemá nič spoločné s Lesliem (Pripútajte sa, prosím!) ani s filmovou sex bombou Brigitte (Červená Sonja, Rocky IV). Patrí k herečkám, ktoré sa preslávili peknou tvárou, ale pritom len málokto vie, čo všetko sa v nich skrýva. Alebo mi chcete povedať, že ste vedeli, že hrala už ako 15-ročná kabaret? Že sa následne živila modelingom? Že študovala herectvo po celom svete (spomeňme aspoň Rím, Južnú Afriku a New York)? Že sa zlepšovala v speve? Tanci? Že špičkovo ovláda niekoľko svetových jazykov? Ale prosím vás.

S filmom začala v 90. rokoch, spomeňme komorný TV psycho-thriller PLAVBA Johna MacKenzieho (a s Rutgerom Hauerom, Ericom Robertsom a Karen Allenovou), snažiaceho sa o klona úspešnejšieho austrálskeho Úplného bezvetria. Jej účast na konkurze Kasdanovej romantiky Francúzsky bozk nevyšla, ale už čoskoro na seba sympatická herečka výraznejšie upozornila menšou rolou v kvalitnom mysterióznom thrilleri Taylora Hackforda DIABLOV ADVOKÁT (1997). Po spolupráci s Wesom Andersonom (AKO SOM BALIL UČITEĽKU) a Paulom Andersonom na neslavnom sci-fi prepadáku ŽOLDNIER: LÉGIA SKAZY, prišiel jej zatiaľ najúspešnejší rok.

A tým je rok 2000. Ambiciózne a drahé „sci-fi s myšlienkou“ Briana De Palmy MISIA NA MARS, v ktorom stelesnila jedného z tímu atsronautov (ďalej napr. Tim Robbins a Gary Sinice), odhalujúcich šokujúce tajomstvá Marsu, komerčne aj umelecky prepadlo. Zato GLADIÁTOR Ridleyho Scotta napokon predsa len oživil divácky záujem o historické epické veľkofilmy. Nielsenová tu stelesnila Lucillu, dcéru Marca Aurelia (Richard Harris) a sestru šialeného otcovraha Commodusa (Joaquin Phoenix).

Následne vytvorila menšie roličky po boku známejších mužských partnerov: objekt túžby Robinom Williamsom majstrovsky vykresleného osamelého psychopata z fotoalbu (EXPRES FOTO); agentka FBI Durrellová, spolupracujúca s Tommy Lee Joneosm na polapení šialeného mariňáka (Benicio Del Toro) v ŠTVANCOVI Williams Friedkina; vojenská vyšetrovateľka v prekombinovanom thrilleri Johna McTiernana s Johnom Travoltom a Samuelom L. Jacksonom ZELENÉ PEKLO.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.