Angela Lindvall

Angela Lindvall

Osobnostcsfd.cz

Herečka

14. ledna, 1979, Midwest City, Oklahoma, USA

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2017

Double Dutchess: Seeing Double

Film - Hudební


2013

Our Wild Hearts

Film - Rodinný, Western


2012

Prozření Charlieho Swana III

Film - Komedie


2010

Havaj 5-0

Seriál - Krimi, Drama, Akční


2009

Life Blood

Film - Horor


2005

Kiss Kiss Bang Bang

Film - Komedie, Krimi, Mysteriózní


2004

DKNY Road Stories

Film - Dobrodružný, Krátkometrážní


2003

New York Stories

Film - Krátkometrážní


2001

CQ

Film - Komedie, Sci-Fi, Drama


Hostka

2012

Project Runway All Stars

Seriál - Reality-TV, Soutěžní


2007

The Victoria's Secret Fashion Show

Seriál - Reality-TV


2006

The Victoria's Secret Fashion Show

Seriál - Reality-TV


1998

VH1 Fashion Awards 1998

Seriál - Publicistický, Rodinný

Životopis

Angela Lindvall je americká modelka a občasná herečka. Objevila se v několika celovečerních filmech, jako třeba v akční komedii KISS KISS BANG BANG /2005/ s Robertem Downeym Jr. v hlavní roli nebo v krimi komedii SMALL APARTMENTS /2010/. Byla hostem módní reality show PROJECT RUNAWAY: ALL STARS /2012/.

Lindvall se narodila v Midwest City v Oklahomě, rodičům Randallovi Lindvallovi-lékárníkovi a matce Lauře Rasdall-lékařské technoložce. Vyrůstala v Lee's Summitu v Missouri a navštěvovala tamější střední školu. V teenagerském věku vyrostla do modelingové výšky a jejín starší sestra a přátelé ji doporučili zkusit modeling ačkoliv modelkou chtěla být její právě starší sestra Michelle. Při účasti na místní módní přehlídce v Kansas City si ji ve věku 14 let všimnul hledač talentů a podepsal s ní kontrakt se společností IMG.

Lindvall se následně objevila na obálkách mnoha módních časopisů jako Elle, Harper's Bazaar, Marie Claire, Vogue aj. Vystupovala pro mnoho slavných módních značek jako třeba Victoria's Secret, Calvin Klein, Christian Dior, Versace, Prada, DKNY, Louis Vitton aj. Mimo módní mola natočila reklamy pro H&M, The GAP a Victoria's Secret. V sezóně jaro/léto 2007 byla tváří španělského luxusního obchodu Zara. Fotila i pro časopis Sports Illustrated Swimsuit Issue.

Lindvall je zapálenou environmentalistkou a zakladatelkou a prezidentkou organizace Collage Foundation, která pořádá přednášky a osvětu pro mladé lidi v oblasti udržitelnosti zdrojů apod. V roce 2010 opustila modelingovou společnost IMG a podepsala kontrakt s Women Management. Obnovila dále kontrakt s Jimmym Chooem a stala se tváří značky John Hardy.

Jako herečka se Lindvall objevila ve filmu Romana Coppoly CQ /2001/ v roli filmové hvězdy Valentine/Dragonfly, dále v hororu MURDER WORLD /2009/, ve kterém hrála po boku herečky Scout Taylor-Compton a vedlejší roli blondýny v Mercedesu ztvárnila v dramatu SOMEWHERE /2010/, režisérky Sofie Coppolly. Ve vedlejší roli Katie se objevila v jejím zatím posledním filmu-rodinném westernu OUR WILD HEARTS /2013/. Pro módní značku DKNY natočila propagační filmy "New York Stories" /2003/ a "DKNY Road Stories" /2004/. V roce 2011 se objevila v politicko-soudním seriálu HAWAII FIVE-0 /2010-současnost 2014/.

Byla vdaná za jihoafrického potápěče Williama Edwardse, kterého potkala v roce 2001 na dovolené na ostrově Tortola na Britských Virginských ostrovech. Spolu mají syny Williama Dakotu /2002/ a Sebastiana /2005/. Pár se nicméně rozešel v červnu 2006.

Lindvall je starší sestrou modelky Audrey Lindvall, která zemřela při nehodě v Lee's Summitu, kdy ji při jízdě na kole srazila cisterna s palivem.

Lukáš "gatuso" Častulík

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.