Greg Grunberg


(Gregory Phillip Grunberg)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,   

Narodený: 11.7.1966

Miesto Narodenia: Los Angeles, Kalifornie, USA

Herecká Filmografie:

  1. Star Wars: Sila sa prebúdza (2015)  
  2. Let's Kill Ward's Wife (2014)
  3. End of the World (2013)  
  4. Big Ass Spider (2013)
  5. Masters of Sex (2013)  
  6. Client List, The (2012)  
  7. Baby Daddy (2012)
  8. Chez Upshaw (2012)
  9. Big Mike (2011)
  10. Super 8 (2011)  
  11. Issues (2011)
  12. Love Bites (2011)  
  13. Vražedná rýchlosť (2010)  
  14. Group Sex (2010)    
  15. Hawaii 5.0 (2010)  
  16. Magic (2010)
  17. Idiots (2010)
  18. Bond of Silence (2010)
  19. Tattoos: A Scarred History (2009)
  20. Star Trek (2009)    
 

...více

Životopis

Celým jménem Gregory Phillip Grunberg se narodil 11. června 1966 v Kalifornském Los Angeles, USA. Má manželku Elizabeth Grunberg, se kterou má tři děti. Jeho první úspěch, kde jsme si ho mohli tak trochu všimnout, je role Seana Blumberga ze seriálu Felicity. Jeho sláva však stoupla až s postavou Erica Weisse z Alias – oba tyto seriály (Alias, Felicity) byly produkovány Gregovým dlouhodobým přítelem J. J. Abramsem (MI:3, LOST), se kterým se znají již od mateřské školy.

Grunberg odešel z Alias aby přešel k NBC a jeho sit-comu Grand Union. Od roku 2003 Abrams plánoval seriál The Catch, o nájemném vrahovi s Gregem v hlavní roli. Jeho dvě naplánované série se nikdy nedostaly na obrazovku. J.J. Abrams také obsadil Grunberga do miniaturní role pilota v pilotním díle seriálu LOST, který Abrams produkuje. Grunberg se ještě na konci 1. série vrátil, ale díky času byla jeho role vystřižena. Abramsovo a Grunbergovo přátelství je tak předvídatelné, že nás ani nemohlo překvapit, když se Greg objevil v třetím díle Mission: Impossible III, který Abrams režíroval. Po tom všem se Greg vyjádřil, že by měl zájem o účast v dalším pokračování série Star Trek XI, kterou bude Abrams režírovat.

Grunbergův syn Jake, který trpí epilepsií, inspiroval Grega brát další a další role, brát půjčky, a dělat vše možné, aby mohl synovi pomoci. Každý rok organizoval charitativní projekty, na zvýšení dotací pro Pediatricko - Epileptické centrum v Los Angeles. Hodně zde také pomáhají známí lidé, jako Donald Trump, Pink, Jennifer Garner, kteří koncertovali, předváděli, a všelijak pomáhali pro zisk finančních prostředků. Zapojila se i řada z „hrdinů“, kteří on-line prodávají své malované kresby. Zapojili se třeba Santiago Cabrera, Noah Gray-Cabey, Ali Alter, Masi Oka, Adrian Pasdar, Milo Ventimiglia a další.

Greg je vedený jako jediný muž v Hollywoodu s čtyřmi G ve jméně. Vymyslel a vynalezl úspěšný dodávkový systém mraženého jogurtu. Jeho nejznámější role jsou Matt Parkman v seriálu Heroes, či Eric Weiss ze série Alias. Ve svém oboru je považován za seriálového veterána.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.