Thomas Gibson


(Thomas Ellis Gibson)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 3.7.1962

Miesto Narodenia: Charleston, Jižní Karolína, USA

Herecká Filmografie:

  1. Son of Batman (2014)  
  2. Room 237 (2012)  
  3. In From the Night (2006)
  4. I'll Believe You (2006)
  5. Myšlienky vraha (2005)
  6. Come Away Home (2005)
  7. First Time Caller (2004)
  8. Druhá šanca (2004)
  9. Dni skazy (2004)  
  10. Dva a pol chlapa (2003)      
  11. Manhood (2003)
  12. Nesmrteľné zlo (2003)  
  13. Štetcom osudu (2003)
  14. Virginia's Run (2002)
  15. Opičí král (2001)  
  16. Jack the Dog (2001)
  17. Stardom (2000)
  18. Psycho Beach Party (2000)
  19. Flintstonovci 2 (2000)
  20. Eyes Wide Shut - Spaľujúca vášeň (1999)  

Režijná Filmografie:

  1. Snehy Kilimandžára (2011)
  2. L´armée du crime (2009)
  3. À l'attaque! (2000)
  4. Dharma a Greg (1997)  
  5. L'Argent fait le bonheur (1993)
 

...více

Životopis

Thomas Gibson sa narodil 3. 7. 1962 v Charlestone v Južnej Karolíne. Thomas sa už od desiatich rokov venoval herectvu - hral v populárnom "Children Theatre" (detské divadlo). Hral pár úloh aj v "Dock Street Theatre". O 6 rokov neskôr sa zúčastnil "Alabama Shakespeare festival" kde získla popredné umiestnenie. To mu zaručilo, aby sa dostal na prestížnu hereckú školu "Julliard School", v ktorej získal štipendium.

Vo svojich hereckých úlohách si Thomas vyberá najmä TV seriály. Prvý krát si zahral malú úlohu v TV seriále "As the World Turns" a v pár daľších. Rok 1992 sa pre Thomasa stal prelomový - preslávil sa vo filme "Navždy a ďaleko". V rokoch 1993 a 1994 získal 7 ďalších rolí. Daľší prelomový seriál bol "Chicago Hope" kde si zahral s hercom Mandy Patinkinom. Za "Chicago Hope" získal rôzne ceny.

Thomasovi v kariére výrazne pomáhal aj jeho úžasný vzhľad - vysoký, opálený, charizmatický. V roku 1997 režíroval aj hral v úspešnom TV seriále "Dharma and Greg". V ňom si získal hlavne ženské publikum, povyhrával niekoľko ankiet za najsexy muža sveta.

Po "Dharme a Gregovi" si Thomas zahral vo viacerých úspešných TV filmoch, napríklad "Diablovo dieťa", "Ulica hrôzy" či "Opičí kráľ".

V roku 2005 si zahral rolu agenta Hotcha v "Myšlienkach vraha", ktoré mu priniesli prestíž. Navyše si znova ako v "Chicago Hope" zahral s Mandy Patinkinom. "Myšlienky vraha" predbehli v Amerike v sledovanosti dokonca aj seriál "Nezvestní". Momentálne pracuje na 2. sérii tejto kriminálky. U nás ju môžete vidieť tiež.

Momentálne žije v San Antoniu v Texase so svojou manželkou Christinou. Má s ňou dve deti - Travisa a Cartera.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.