Cynthia Rhodes

Cynthia Rhodes

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1999

VH-1 Where Are They Now?

Seriál - Dokumentární, Životopisný


1991

Křišťálové oko

Film - Akční


1987

Hříšný tanec

Film - Hudební, Drama, Romantický


1986

Let

Film - Drama, Romantický


1984

Útěk robotů

Film - Sci-Fi, Thriller


1983

Flashdance

Film - Hudební, Drama, Romantický

Staying Alive

Film - Hudební, Drama


1977

Fantasy Island

Seriál - Drama, Fantasy


Hostka

1988

The 45th Annual Golden Globe Awards

Seriál - Publicistický


Archivní záběry

2019

Filmy našeho dětství

Seriál - Dokumentární, Historický

Životopis

Herečka a zpěvačka Cynthia Rhodes se narodila 21. listopadu 1956 ve Spojených státech. Pravděpodobně první drobnou roli získala ve filmovém muzikálu XANADU (1980) a poté v roce 1982 v dramatu ONE FROM THE HEART Francise Forda Coppoly (informace o těchto prvních filmech se různí).

Poprvé se Cynthia prosadila jako tanečnice po boku Jenifer Beals ve filmu FLASHDANCE režiséra Adriana Lyneho (1983). Tohle profesní zařazení ji neopustilo ani ve dvou nejdůležitějších filmech její kariéry. Prvním z nich byl snímek STAYING ALIVE v režii Sylvestera Stalloneho (1983), kde byla partnerkou a tančila po boku Johna Travolty. Film byl pokračováním trháku HOREČKA SOBOTNÍ NOCI. Cynthia se v tomto filmu poprvé představila i jako zpěvačka, díky čemuž se seznámila s hudebníkem Richardem Marxem, kterého si také v roce 1989 vzala.

Zároveň se svou hereckou kariérou rozvíjela Cynthia i svou pěveckou. Objevila se v několika videoklipech známých skupin (Bee Gees) a koncem osmdesátých let zpívale ve skupině Animotion. Další role Cynthie už nebyly taneční, ať už ve filmu RUNAWAY Michaela Crichtona (1984) nebo fe filmu FLYING (1986), ve kterém si jednu z prvních rolí zahrál Keanu Revees.

Neznámější role Cynthie Rhodes je tanečnice a přítelkyně Patrika Swayzeho ve filmu DIRTY DANCING (1987). Následně už natočila pouze dobrodružný film ve stylu Indiana Jonese CURSE OF THE CRYSTAL EYE (1991). Od té doby se Cynthia věnuje péči o rodinu a své tři děti.

Jiří "jprmusic" Rousek

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.