Anamaria Marinca

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,   

Narodený: 1.4.1978

Miesto Narodenia: Iași, Rumunsko,

Herecká Filmografie:

  1. Maigret's Dead Man (2016)  
  2. Mars (2016)
  3. The Girl with All the Gifts (2016)  
  4. Europa Report (2013)  
  5. Look, Stranger (2010)
  6. Päť minút od neba (2009)  
  7. Storm (2009)  
  8. Bátoryčka: Krvavá grófka (2009)  
  9. Sleep with Me (2009)
  10. Last Enemy, The (2008)  
  11. Boogie (2008)
  12. Youth Without Youth (2007)  
  13. 4 mesiace, 3 týždne a 2 dni (2007)  
  14. Hotel Babylon (2006)  
  15. Sex Traffic (2004)  
  16.  (0)  
 

...více

Životopis

Anamaria Marinca se narodila 1.4. 1978 v rumunském městě Iasi do umělecké rodiny. Její matka byla houslistka a otec působí jako profesor na divadelní škole. Čtyři roky studovala Anamaria herectví na univerzitě v Iasi.

Do podvědomí diváků se dostává rolí Eleny Visinescu v televizním filmu Davida Yatese SEX TRAFFIC, popisujícího obchodování s mladými dívkami z východní bloku po pádu komunismu, které nejčastěji končily jako sexuální otrokyně po barech celé Evropy. Za tuto roli získala Zlatou Nymfu na festivalu v Monte Carlu a RTS Television Award. V roce 2007 ztvárňuje hlavní roli ve filmu režiséra Christiana Mungia 4 MĚSÍCE, 3 TÝDNY A 2 DNY. Tento neobyčejný snímek, oceněný Zlatou Palmou v Cannes 2007, zachycuje jeden den dvou vysokoškolaček těsně před pádem železné opony, z nichž jedna musí podstoupit tehdy zakázaný potrat. Za roli Otilie je Anamaria oceněna na filmových festivalech v Palm Springs a Stockholmu. Ve filmu F. F. Coppoly YOUTH WITHOUT YOUTH se v objevila v roli hotelové recepční.

V roce 2008 můžeme tuto charismatickou herečku žijící momentálně v Londýně vidět ve filmu BOOGIE rumunského režiséra Radu Munteana.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.