Laurent Boutonnat

Laurent Boutonnat

Osobnostcsfd.cz

Režisér, Scenárista, Skladatel

14. června, 1961, Paříž, Île de France, Francie

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Režisér

2007

Zkáza zámku Herm

Film - Dobrodružný, Drama


1997

Mylène Farmer: Live à Bercy

Film - Dokumentární, Hudební


1994

Giorgino

Film - Dobrodružný, Horor, Drama


1990

Mylène Farmer in Concert

Film - Dokumentární, Hudební


1980

Ballade de la féconductrice

Film - Drama


Scenárista

1980

Ballade de la féconductrice

Film - Drama


Skladatel

2007

Zkáza zámku Herm

Film - Dobrodružný, Drama


2000

Mylène Farmer: Mylenium Tour

Film - Dokumentární, Hudební


1996

Dans les coulisses du clip 'California'

Film - Krátkometrážní


1994

Giorgino

Film - Dobrodružný, Horor, Drama


1988

Dans les coulisses de 'Pourvu qu'elle soient douces'

Film - Krátkometrážní

Životopis

Ví se jen velmi málo o skladateli, producentovi a režisérovi Laurentu Boutonnatovi, který se na veřejnosti objevuje jen zřídka.

Laurent Boutonnat se narodil 14. června 1961 v Paříži, jako nejstarší syn z 5 dětí (bratr a 3 sestry - Caroline, Bénédicte a Stéphanie) rodičům Pierre-Louise a Marielle Boutonnat. Laurent již jako dítě natáčel amatérské filmy a využíval k tomu kameru svých rodičů a již od pěti let navštěvuje hodiny klavíru.

V pozdějších letech začne Laurent navštěvovat jezuitskou školu a "temnota" z oné doby se později přenese i do jeho tvorby. Na gymnáziu u Jezuitů se Laurentovi nelíbilo, zajímal se jen o literaturu a několikrát byl vyhozen. Velmi brzy projevuje zájem o sedmé umění (7ème art). Již ve svých 10 letech realizuje adaptaci Bambiho. Školy se zřekl již v 15 letech.

V 17 letech realizuje svůj první krátkometrážní snímek s názvem La Ballade de la fée conductrice, který se od 14. května 1979 promítá v kinech. Tento film, jehož délka je 79 minut, šokoval a byl přípustný od 18 let. Od tohoto momentu Laurenta nezajímá nic jiného než film. Setkává se s Jean-Francois Chauvelem, známým televizním reportérem, u kterého pracoval jako kameraman na sérií vědeckých dokumentů. Rok s ním objíždí všechny kouty Francie a natočí spolu mnoho reportáží. V roce 1986 Chauvel umírá. Ve svých 18 letech začíná s realizací prvních náčrtů filmu Giorgino.

Ve 20 letech Laurent se svým nedávným experimentem v žurnalistice, se svou schopností psaní a jeho věčného "morbidního názoru" začne s badatelskou činností ke knize o usmrcení novorozenců. Aby vydělal trochu peněz, natáčí zároveň i několik reklam. V této době dělal společně s producentem, který pracoval pro francouzskou produkční společnost "Parafrance". Tento producent zamýšlí během 2 týdnů natočit hororvý snímek s rozpočtem 1500 000 franků. Tento film se ovšem nikdy neuskutečnilo natočit. V tuto dobu začal Laurent převádět na papír první verzi scénáře k filmu Giorgino.

K nejznámějším pracem Laurenta Boutonnata patří videoklipy francouzské zpěvačky Mylène Farmer, jejichž obsah a někdy i délka překračují všechny normy. Některé z těchto videoklipů byly ve své době dokonce cenzurovány.

K dalším jeho počinům patří celovečerní historický film s názvem Jacquou le Croquant. Ten byl uveden do kin na začátku roku 2007.

Lierre

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.