Laurene Landon

Laurene Landon

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2023

Staycation

Film - Horor, Komedie, Sci-Fi

The Devil's Left Hand

Film - Horor, Mysteriózní, Thriller

Future Punks

Film - Horor


2022

You're Melting!

Film - Horor

The Once and Future Smash

Film - Horor, Komedie

Clown Motel 2

Film - Horor

Marilyn: Zombie Hunter

Film - Horor, Mysteriózní, Thriller


2021

Sorrow’s Way

Film - Krátkometrážní

Amityville Cop

Film - Horor


2019

Agramon's Gate

Film - Horor, Mysteriózní, Thriller

Nation's Fire

Film - Thriller, Akční

Enter the Samurai

Film - Dokumentární


2017

Banned, Exploited & Blacklisted: The Underground Work of Controversial Filmmaker Shane Ryan

Film - Dokumentární

Syndicate Smasher

Film - Akční

Death Game

Film - Thriller

King Cohen: The Wild World of Filmmaker Larry Cohen

Film - Dokumentární


2016

A Husband for Christmas

Film - Komedie, Drama, Romantický

Terror Tales

Film - Horor


2015

Samurai Cop 2: Deadly Vengeance

Film - Krimi, Thriller, Akční

Sky

Film - Drama

Hunter

Film - Akční

Day Out of Days

Film - Drama


2014

Electric Boogaloo: The Wild, Untold Story of Cannon Films

Film - Dokumentární


2012

Knife to a Gunfight

Film - Thriller

1313: Hercules Unbound!

Film - Akční


2007

Stand Up

Film - Komedie


2005

Mistři hrůzy

Seriál - Horor


1990

Maniac Cop 2

Film - Horor, Krimi, Thriller, Akční

Ambulance

Film - Komedie, Mysteriózní, Thriller, Akční


1989

Zlá macecha

Film - Horor, Komedie, Fantasy

Hollywood Story, A

Film


1988

Maniac Cop

Film - Horor, Krimi, Thriller, Akční


1987

Ostrov živých

Film - Horor


1986

Amerika 3000

Film - Dobrodružný, Sci-Fi, Akční

Ozbrojená odpověď

Film - Krimi, Thriller, Drama, Akční


1985

Pěna zabiják

Film - Horor, Komedie, Mysteriózní, Sci-Fi


1984

Yellow Hair & the Pecos Kid

Film - Dobrodružný, Western, Akční


1983

Hundra

Film - Dobrodružný, Fantasy, Akční


1982

Připoutejte se, prosím! 2

Film - Komedie, Sci-Fi, Romantický

Já, porota

Film - Krimi, Mysteriózní, Thriller, Drama, Romantický


1981

Vlkodlak

Film - Horor, Komedie, Fantasy

...All the Marbles

Film - Komedie, Drama, Romantický, Akční


1979

Roller Boogie

Film - Drama

Scoring

Film - Komedie

Bitter Heritage

Film - Krimi, Mysteriózní, Drama


Hostka

2014

The Jimmy Star Show with Ron Russell

Seriál - Talk-show

Životopis

Laurene Landon. Hledat herečku doslova se zlatýmy vlasy, těžko byste hledali někoho jiného. Tato platinová kráska je známá díky hororům v produkci a režii tvůrce hororových béček, Larryho Cohena. Laurene se narodila 17.3.1957 v kanadském Torontu, Ontariu do Kalifornie se s rodiči přestěhovala když ji byly čtyři. Jako mladá dívka chodila na California State University, kde začala navštěvovat jejich program policejní akademie, rozhodla se ale, že to není nic pro ni, když si uvědomila že jednou by musela použít zbraň, rozhodla vyzkoušet štěstí s herectvím a začala kariéru jako komparzistka.

Landonová tak získala památnější roli ve filmu BITTER HERTIGE (1979), známého i pod názvem Naked in My Grave. Ve stejném roce se objevila jako jedna z bruslařek v ROLLER BOOGIE (1979). Malou roli získala v komediálním hororu z roku 1981 FULL MOON HIGH, kde poprvé spolupracovala s režisérem Larry Cohenem, který si jí pak obsadil do dalších projektů.

Landonová se živila v začátcích kariéry jako modelka, roku 1980 se umístila na druhém místě na Miss Black Velvet pageant v Las Vegas, kde ji tamní režisér castingu poslal za svým kolegou Ruebenem Cannonem, který obsazoval film ALL THE MARBLES (1981). Film pojednávající o dvou ženských wrestlingových bojovních a jejich manažerovi, kterého hrál legendární Peter Falk. Jelikož Lauren modeling nudil a nebyla schopná sedět klidně po dlouhou dobu na foceních, rozhodla se, že za Cannonem zajde. Získala v tomto filmu s Peterem Falkem roli Molly, kterou bere jako svou nejuspokojivější. Pro roli musela projít těžkým tréninkem v profesionální wrestlingové škole, během posledního zápasu si poranila nohu, ale přesto spolu s Vicki Frederickovou vyhrála svou část a porazily přes 2,000 dalších mladých hereček včetně tehdy ne moc známé Kathleen Turner. Film se stal velkým hitem, se kterým se režisér Robert Aldrich ( Na první schůzce si ho pletla s kolegou Robertem Altmanem) rozloučil se svou kariérou na vrcholu. Tato role byla průlomová a Laurene si tak udělala už nějaké jméno.

Laurene si zahrála roli pravé ruky soukromého očka Mikea HAmmera ve filmu I, THE JURY z roku 1982. Objevila se také jako stevardka v AIRPLANE II : THE SEQUEL. Následovala hlavní role, a to v podobě ženského Conana ve filmu HUNDRA (1983). Role amazonky,která ušla masakru svého kmene se vydává najít správného muže, aby zachránila svůj rod. Film byl plný akčních scén. Role se zhostila opravdu skvěle a díky své formě zvládla některé bezpečné scény sama. Přišla ještě role ve filmu YELLOW HAIR AND THE FORTRESS OF GOLD (1985). V tom samém roce se mihla v hororu THE STUFF od Larryho Cohena a pak v akčním filmu ARMED RESPONSE od slavného céčkaře Freda Olena Raye.

AMERICA 3000 (1986) pojednávala o postapokalyptickém světě, který ovládají ženy. Laurene si zahrála jednu z hlavních rolí. Pak zase přišel horor Larryho Cohena IT'S ALIVE III: ISLAND OF THE ALIVE (1987), opětovně malé role. O rok později přišla velká a její zřejmě i nejznámější role v produkci L.Cohena v režii Williama Lustiga MANIAC COP, který i přes zlou kritiku a mizerné tržby zkultovněl, stejně jako další dvě pokračování.

Lauren pak moc velké role nedostala. Zapomenutý film HOLLYWOOD STORY (1989) také moc neoslnil. L. Cohen natočil horor WICKED STEPMOTHER, kde se také objevila. Svojí postavu tvrdé policistky v pokračování MANIAC COP 2 (1990) hrála také jen chvíli. Cohen s ní naposled spolupracoval na trileru AMBULANCE a pak roky nic.

K filmu se vrátila po pauze v roce 2005 v roli "Birdy" v sérii MASTERS OF HOROR v díle Pick Me Up v režii Larry Cohena. Dále ve filmech STAND UP (2007) a KNIFE TO A GUNFIGHT (2012). V roce 2008 si zahrála ve filmu ALIEN VAMPZ společnosti Monolith Pictures, v roli právničky z rodu lovců upírů Theresy Van Helsung po spokojenosti firmy Monolith Pictures ji byla nabídnuta role v pokračování, ale také v komedii stejné společnosti s názvem STRAP OFF! zde šlo o roli vtipné rozvedené dámy. V roce 2013 má na kontě jeden video film od céčkaře Davide DeCoteau 1313:HERCULES UNBOUND!

Landon se nikdy nevdala a žije jako single. Stále se věnuje herectví a mimo něj je úspěšnou textařkou rapové hudby pro L.A. Metro Transit Authority za což byla oceněna cenou, ve volném čase také píše scénáře. Laurene Landon má právo být na co pyšná, protože ve svém životě udělala dost a je také všestranně nadaná.

LAR PARK "LION-MR.T" LINCOLN

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.