Michael Ironside


(Frederick Reginald Ironside)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 12.2.1950

Miesto Narodenia: Toronto, Ontario, Kanada

Herecká Filmografie:

  1. Patient Seven (2016)  
  2. Synchronicity (2015)    
  3. Turbo Kid (2015)  
  4. The Sin Seer (2015)  
  5. Extraterrestrial (2014)
  6. Fighting Man, A (2014)  
  7. Stay (2013)
  8. Vegas (2012)
  9. Burden of Evil (2012)
  10. Liberty (2012)
  11. Conduct Unbecoming (2011)
  12. X-Men: Prvá trieda (2011)  
  13. Transgression (2011)  
  14. Dark Rising 2: Summer Strikes Back! (2011)
  15. Beneath the Blue (2010)
  16. Lake Placid 3 (2010)  
  17. Level 26: Dark Prophecy (2010)
  18. Bannen Way, The (2010)
  19. Surveillance: The Watched Are Watching (2009)
  20. Terminator Salvation (2009)    

Režijná Filmografie:

  1. Arrangement, The (1999)
 

...více

Životopis

Tento herec se narodil 12. února 1950 v kanadském Torontu. Pravidelně se objevuje v hollywoodských filmech, béčkových snímcích i televizních seriálech. Hraje jak kladné, tak záporné postavy. K těm známějším patří například role ve filmech TOTAL RECALL a HIGHLANDER 2. Původně se však hercem stát nechtěl. Toužil po kariéře scénáristy a režiséra. Studoval vizuální umění. V té době režíroval vlastní osmimilimetrový snímek DOWN WHERE THE LIGHTS ARE.

Světového věhlasu dosáhl rolí v Cronenbergově horroru SCANNERS. Další slavnou roli ztvárnil ve sci-fi seriálu V, kde si zahrál po boku herce Marca Singera. K filmu TANEC ŘETĚZŮ, v němž si zahrál hlavní roli, napsal i scénář. Další velkou seriálovou příležitost získal ve třetí sérii seriálu STRÁŽCE MOŘE, kde nahradil herce Roye Scheidera. Jednu z hlavních záporných seriálových postav si zahrál v posledních dílech akčního WALKER, TEXAS RANGER (díly natočené v letech 2000 - 2001). Hostoval v seriálech HARDCASTLE A MC CORMICK, ANDROMEDA, HVĚZDNÁ BRÁNA, ZOUFALÉ MANŽELKY. .
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.