Tommy Morrison

Tommy Morrison

Osobnostcsfd.cz

Herec

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2009

30 for 30

Seriál - Dokumentární, Sportovní


2007

Boulevard of Broken Dreams

Seriál - Dokumentární, Drama


1995

Cybill

Seriál - Komedie


1990

Rocky V

Film - Sportovní, Drama


1988

Oni žijí!

Film - Horor, Sci-Fi, Thriller


Archivní záběry

2017

John G. Avildsen: King of the Underdogs

Film - Dokumentární


2016

Oklahoma Sun

Film - Životopisný

Životopis

Tommy Morrison se narodil 2. ledna roku 1969 v městečku Gravette, v Arkansasu, nicméně vyrůstal v Oklahomě. Jeho starší bratr a dva bratranci byli boxeři, není se tedy čemu divit, že i malý Tommy ve svých 10 letech okusil tento sport. O pět let později pod falešnými doklady začal zápasit (minimální věk byl 21), v rozhovoru pro New York Times později uvedl, že prohrál pouze jeden zápas.

První profesionální zápas si Morrison odboxoval v roce 1988, poté, co vyhrál několik regionálních titulů ve své kategorii (což byla těžká váha, vzhledem k tomu, že Tommy měří 1.88m a jeho váha se tenkrát pohybovala nad 100kg). Tento profizápas Tommy vyhrál. Poprvé prohrál až v roce 1991 (to měl na kontě již 28 výher) s Rayem Mercerem a to o titul organizace WBO.

Přesuňme se ale ještě o rok dříve, tedy 1990, kdy si Tommy zahrál vedle Sylvestera Stalloneho ve filmu ROCKY V, zde hrál svého jmenovce, Tommy Gunna. Stallone si mladého Morrisona všiml na jednom z jeho utkání.

Tommy Morrison vyhrál titul těžké váhy zmiňované organizace WBO v roce 1993, kdy porazil známého George Foremana (toho mimochodem porazil i Muhammad Ali v Zaire).

Svého kýženého titulu si Morrison ale příliš dlouho neužil, připravil ho o něj ještě tentýž rok Michael Bentt. Následovalo několik výher a v roce 1995 zápas s britem Lennoxem Lewisem v New Jersey. Ten Morrisona porazil technickým KO v polovině zápasu.

V roce 1996, krátce před zápasem přišla další rána. Tommy byl pozitivně testován na virus HIV. Nevadská atletická komise mu zakázala zápasit v tomto státě. O pár dní později byl Morrison testován znovu a znovu pozitivně. Na tiskové konferenci v únoru 1996 uvedl že již nikdy nebude zápasit.

V září, na další tiskové konferenci vyslovil přání o posledním zápase. Ten se uskutečnil v Japonsku a to proti Marcusu Rhodemu. Toho Morrison porazil, nicméně tento zápas nebyl poslední.

O 10 let později, tedy v roce 2006 se Morrison vyjádřil, že testy z roku 1996 byly falešné a pochybné. Začátkem roku 2007 začal opět boxovat, v Arizoně se podrobil lékařskému vyšetření a byla mu dána licence.

Jeho další zápas se konal z Západní Virginii s Johnem Castlem, kterého Morrison bez problému porazil. Krátce poté byl Tommy čtyřikrát negativně testován na HIV. Jeho doposud poslední zápas se konal roku 2008, v Mexiku, kde vyhrál nad Mattem Weishaarem.

Dawid199

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.