Ron Perlman


(Ronald Francis Perlman)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 13.4.1950

Miesto Narodenia: New York, New York, USA

Herecká Filmografie:

  1. Fantastické zvery a ich výskyt (2016)  
  2. Chuck (2016)
  3. Moonwalkers (2015)  
  4. 13 Sins (2014)  
  5. Pomsta v mene dcéry (2014)  
  6. Poker Night (2014)    
  7. Kniha života (2014)
  8. Kid Cannabis (2014)  
  9. Before I Disappear (2014)
  10. Jesuit, The (2014)
  11. Gatekeeper, The (2013)
  12. Percy Jackson: More oblúd (2013)  
  13. Ohnivý kruh (2013)    
  14. Justice League: The Flashpoint Paradox (2013)  
  15. Tbilisi, My City (2013)
  16. Bad Ass (2012)  
  17. Punisher: Dirty Laundry, The (2012)  
  18. Kráľ Škorpión 3 (2012)  
  19. Frankie Go Boom (2012)  
  20. Crave (2012)

Režijná Filmografie:

  1. Beauty and the Beast (1987)
 

...více

Životopis

Aj keď býva pokladaný za dvorného herca francúzskeho režiséra Annauda, faktom je, že ten ho „iba“ preslávil (pračlovekom v BOJI O OHEŇ) a doteraz hral „len“ v jeho ďalších dvoch filmov (MENO RUŽE, NEPRIATEĽ PRED BRÁNAMI). Ďalšia fáma, ktorú treba vyhubiť, je, že nie je žabožrút, ale rodený Newyorčan, konkrétne takmer dvojmetrová opacha, ktorá príznačne stelesnila hlavnú rolu v seriáli KRÁSKA A ZVIERA (1987) a treba povedať, že Linda Hamiltonová zviera nehrala.

Cez psie kusy POLICAJNÁ AKADÉMIA: MOSKOVSKÁ MISIA, kde stelesnil ruského mafiána alebo kingovčinu SLEEPWALKERS o požieraní panien, sa vypracoval na obľúbeného herca ďalšieho Francúza, Jeana-Pierrea Jeuneta (MESTEČKO STRATENÝCH DETÍ, pirát Johner v ALIEN: RESURRECTION) a hispánskeho Guillerma del Tora (STROJ ČASU, vodca upírieho komanda v BLADE 2). Vynikajúcim ťahom sa ukázalo byť, keď si ho del Toro presadil do úlohy HELLBOYA, ignorujúc prosbu štúdia, ktoré uprednostňovalo Vina Diesela. Hellboy z adaptácie ceneného komixu Mika Mignolu, ktorú del Toro sfilmoval s pietou, láskou a náležitým rozmachom, je nešťastne zamilovaný pekelník na strane dobra, pôsobiaci dojmom, že vymýšľanie hlášok je jeho prvoradým poslaním.

Prepožičiava hlas animovaným kúskom (TITAN A.E.) a kreslených komixovým pol hodinovkám (BATMAN: GOTHAM KNIGHTS, THE FANTASTIC FOUR). K videniu bol v TV seriáli 7 STATOČNÝCH a šľachtil krysy, ktoré sa vymkli kontrole, v horore s prekvapivým názvom KRYSY. Hoci beztak nevyzerá normálne, často sa necháva trápiť v maskérni, kým sa už definitívne neprestane podobať na človeka (nie len na ČSFD „úžasne“ hodnotený remake OSTROV DR. MOREAUA, STAR TREK: NEMESIS). Dobré meno mu kazí spolupráca s béčkarmi (Christopher Lambert – ABSOLON, Eric Roberts - KRÁĽOVSKÁ GARDA).
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.