Keanu Reeves


(Keanu Charles Reeves)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

10.0/10 (4 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 2.9.1964

Miesto Narodenia: Bejrút, Libanon,

Herecká Filmografie:

  1. John Wick 2 (2017)  
  2. To the Bone (2017)
  3. Pasažieri (2016)  
  4. Exposed (2016)
  5. Neon Demon (2016)  
  6. Keanu (2016)  
  7. The Whole Truth (2016)  
  8. The Bad Batch (2016)    
  9. Deep Web (2015)  
  10. Knock Knock (2015)  
  11. John Wick (2014)  
  12. Man of Tai Chi (2013)      
  13. 47 Roninov (2013)  
  14. Sunset Strip (2012)
  15. Side by Side (2012)  
  16. Generation Um... (2012)  
  17. 82nd Annual Academy Awards, The (2010)
  18. A Man's Story (2010)
  19. Henry's Crime (2010)  
  20. Private Lives of Pippa Lee, The (2009)  

Režijná Filmografie:

  1. Man of Tai Chi (2013)      
 

...více

Životopis

Keanu Reeves bol vždy veľkou neznámou. Novinári s ním už ani nekomunikujú, lebo vedia, že na každú ich druhú otázku by odpovedal 'no comment' a na otázku či je alebo nieje homosexuál by odpovedal niečo v zmysle: "Nie, ale nikdy nemôžete vedieť..." Korene jeho plachosti a uzatvorenosti siahajú až do jeho detstva. Matka Patricia bola so svojimi deťmi neustále na cestách a Keanu spolu so sestrou Kim sa jej narodili pri dlhodobom pobyte v Beirute. S otcom Samuelom Reevesom nestrávil bohviekoľko času, pretože bol kriminálnikom a drvivú časť svojej existencie strávil vo väzení. Potom, ako sa istého času Patricii nepodarilo uspieť ako striptérke, presťahovali sa do New Yorku, kde sa zosobášila s režisérom Paulom Aaronom. Ako „plnohodnotná“ rodina sa hneď na to presťahovali do Kanady, no manželstvo im nakoniec vydržalo iba jeden rok. V následujúcich rokoch sa Patricia vydala ešte dvakrát, zakaždým neúspešne. Všetko toto cestovanie a rodinné problémy spôsobili, že Keanu nemal vôbec možnosť spoznávať bližšie ľudí a nadväzovať akékoľvek silnejšie priateľstvá. To sa odzrkadlovalo tiež na jeho študentských výsledkoch - vždy patril k najhorším.

Herectvo, ktorému vždy holdoval, si pred kamerami vyskúšal po prvýkrát vo filme z prostredia ľadového hokeja YOUNGBLOOD (1986). Práca sa mu zapáčila natoľko, že sa okamžite presťahoval do Los Angeles. Jeho prvými výraznejšími rolami boli tie vo filmoch NEBEZPEČNÉ ZNÁMOSTI (1988) a BILLOVE A TEDOVE VYNIKAJÚCE DOBRODRUŽSTVO (1989). Zatiaľ čo prvý film bol serióznou drámou s Johnom Malkovichom a Glenn Closovou, druhý bol teenagerskou dobrodružnou komédiou o dvojici prihlúplych mladíkov, cestujúcich naprieč časom. Napriek žánrovým rozdielom medzi týmito filmami a nezodpovedanými otázkami či Keanu vie alebo nevie hrať, dostal sa tento nekonvenčne pôsobiaci mladík veľmi rýchlo do podvedomia divákov.

Zanedlho začali prichádzať zaujímavejšie role a Keanu si zahral okrem iného v Bertolucciho MALOM BUDDHOVI (1993), alebo v DRACULE (1993) Francisa Forda Coppolu. Hoci išlo o dosť výrazné úlohy, skutočný boom prišiel až s filmom NEBEZPEČNÁ RÝCHLOSŤ (1994). Z Reevesa aj z jeho filmovej kolegyne Sandry Bullockovej sa zrazu stali hviezdy najväčšieho formátu. Výstrelky, ktoré si potom dovolil - neprijal 12 miliónový honorár za NEBEZPEČNÚ RÝCHLOSŤ 2 len preto, aby mohol koncertovať so svojou rockovou kapelou Dogstar, odmietol hrať po boku Roberta De Nira a Al Pacina v thrillery HEAT iba preto, aby si v divadle zahral obľúbeného Hamleta - iba potvrdili jeho neodhadnuteľnú a ťažko pochopiteľnú povahu. Keanu sa tak začal nebezpečne vytrácať z hollywoodskych playlistov, aby sa napokon raketovo vrátil s takými hitmi ako DIABLOV ADVOKÁT (1997) alebo MATRIX (1999). No povedzte, kto sa má v tom chlapovi vyznať?!
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.